kyllingehakkebøf
Aftensmad

Kyllingehakkebøf og græsk salat med mozzarella

af Camilla Zarah Lawes 30. juni 2016
Foto: Columbus Leth
Lav et skønt og mættende aftensmåltid med hakket kyllingekød og en stor portion tomatsalat. Her får du opskriften på kyllingehakkebøf og græsk salat med mozzarella

Kyllingehakkebøf og græsk salat med mozzarella til 4 personer

Tid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE 500 g hakket kyllingekød 1 spsk. tørret oregano 2 spsk. rapsolie salt og friskkværnet peber   GRÆSK SALAT MED MOZZARELLA 10 store tomater 2 grønne peberfrugter ½ agurk 100 g sorte oliven med sten 200 g frisk mozzarella 2 spsk. olivenolie 1 fed hvidløg 3 tsk. tørret oregano salt og friskkværnet peber     RUGBRØDSCHIPS 4 tynde skiver rugbrød 1 tsk. olivenolie til stegning salt   PRØV OGSÅ: Kyllingehakkebøf smager skønt med det gør en god klassisk hakkebøf også. Få opskriften på hakkebøf med grove fritter og chilimayo  

Opskrift - sådan laver du kyllingehakkebøf og græsk salat med mozzarella 

  1. Ælt kødet med oregano. Del kødet i 4 portioner, form dem til kugler, og tryk kuglerne let flade. Pensl bøfferne med olie, og steg dem på en (grill)pande i ca. 6 minutter på hver side. Vend dem flere gange, så de ikke bliver brændte. Tag bøfferne af panden, og krydr med salt og peber.   2. GRÆSK SALAT MED MOZZARELLA: Skyl tomaterne, og skær dem i store tern. Rens peberfrugterne, og skær dem i tynde ringe. Skyl agurken, og skær den i stave på 5 cm. Bland forsigtigt grøntsagerne med oliven. Smuldr mozzarella over salaten. Dryp med olie, og krydr med knust hvidløg, oregano, salt og peber.  

 

3. RUGBRØDSCHIPS: Skær rugbrødsskiverne i kvarter. Steg dem sprøde i olie på en pande; drys med salt, og servér som tilbehør til kyllingebøffer    Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis
madplan