Aftensmad

Kylling med ingefær og kål

af Susanne Palmqvist 15. juli 2011
Foto: Anders Schønnemann
Frisk ingefær er et dejligt og aromatisk krydderi til din madlavning.Kylling og ingefær er et godt makkerpar og en skøn sommerret

Steg endelig ikke tingene for længe, men lad grøntsagerne være sprøde. Især blomkålen smager bedst, når den har bid. Kan spises uden tilbehør, alt efter appetit.

(2-3 personer)ca. 350 g kyllingebryst eller kyllingeinderfilet3 cm friskrevet ingefær1½ tsk. st. spidskommenfintrevet skal af ½ økocitronkværnet peber1 spsk. olie2-3 små nye løg eller 1 bdt. forårsløg1 lille spidskål eller½ sommerhvidkål300 g blomkål i små buketter (1 lille hoved)1 tsk. gurkemeje1 tsk. st. spidskommen

SAUCE:2 tsk. revet ingefær1 dl hønsebouillon½ dl soja, teryaki ellerøsterssauce1 fed presset hvidløg1 tsk. majsstivelsedrys af frisk koriander eller andre krydderurter

TILBEHØR:evt. løse ris, nudler eller brød

Skær kødet i tynde strimler, og vend dem med ingefær, spidskommen, citronskal og olie. Lad det helst trække koldt i ½-1 time. Gør grøntsagerne klar: Snit (forårs)løgene fint, snit spidskålen i brede strimler, og skær/pluk blomkålen i små buketter.Riv ingefæren, og pisk alt til saucen sammen. Varm en wok eller dyb pande godt op. Steg kødet hurtigt, til det skifter farve. Tag det op. Kom evt. lidt mere olie i wokken, og svits forårsløg, blomkål, spidskommen og gurkemeje i 2-3 minutter. Tag det op. Kom saucen i, og pisk, til den tykner. Vend kød og grøntsagerne ned i, og varm det igennem. Kom kålen i, og vent, til den lige falder sammen, men stadig er sprød. Smag retten til med salt og peber. Servér med krydderurtedrys.

RELEVANTE LINKS

Ristede kæmperavioli