Aftensmad

Koteletter med fløde-urte-topping

af Susanne Palmqvist 18. oktober 2011
Foto: Anders Schønnemann
Pak koteletter ind sammen med en krydret flødeost og grøntsager, så får du dejligt, saftigt kød. Tykke koteletter med eller uden ben er absolut bedst

(2 personer)2 tykke svine- eller kalvekotelettersalt og kværnet peber150 g flødeost naturel1 revet gulerod1 lille porre, finthakket1 bdt. klippet purløg eller hakket persille1 tsk. karry1-2 spsk. mælk eller flødebagepapirca. 200 g frisk båndpasta100 g ekstrafine frosne ærterhakket persille eller purløgrevet eller høvlet frisk parmesanKrydr kødet, og rids fedtkanten. Brun dem først på fedtkanten på en tør pande og derefter på begge sider. Rør flødeosten med de revne og snittede urter og karry, krydr det godt, og rør mælk/fløde i, til det har en blød og cremet konsistens. Kom lidt flødeost på et dobbelt lag bagepapir, læg en kotelet ovenpå, og dæk med et lag af osten. Der skal stadig være noget flødeost tilbage. Luk pakkerne godt, men ikke helt stramt. Sæt dem i en 200° varm ovn i 10-15 minutter, efter kødets tykkelse. Kog imens en portion pasta. Kom ærterne i de sidste minutter. Hæld vandet fra, og rør resten af flødeosten i. Fordel på varme tallerkener, og kom koteletten med evt. sky fra pakkerne ovenpå. Drys med hakket grønt og parmesan. Prøv også: Tortellini med svampe og trøffelpasta