Kartoffelsalat
Aftensmad

Kartoffelsalat

Af Jan-Erik Hagboh 1. juni 2016
Foto:Tine Guth Linse
Sol, sommer og nye kartofler er ligesom ord, der hører sammen. Kom også de små knolde i en dejlig kartoffelsalat sammen med andre af sæsonens sprøde nyheder.

Kartofler er de seneste år blevet skældt ud for at indeholde for mange kalorier, men faktum er, at de mætter og bugner af livsvigtige næringsstoffer, som ris og pasta er fattige på. Og så skal man da også unde sig selv de nye danske kartofler – intet er lækrere end en tallerken dampende varme nye kartofler med lidt smør og salt.Det skulle da lige være, hvis du kommer dem i en kartoffelsalat og serverer dem til en anden af sæsonens klassikere – grillmaden.

Derfor skal du spise de udskældte kartofler

Sprød kartoffelsalat

Det tager 20 min. at lave kartoffelsalaten, og der er nok til 4 pers.

1 dl pinjekerner1 bdt. radiser2 løg1 bdt. dildCa. 500 g kogte nye kartoflerCa. 30 g rucolasalat2-3 spsk. olivenolie2-3 spsk. kapersSalt, peberDESUDEN:Grillede pølser med sennepeller grillet/varmtrøget laks

Rist pinjekernerne på en tør pande – pas på, at de ikke brænder på.Skær radiser og løg i tynde skiver.Hak dilden.Skær de kogte kartofler i mindre stykker.Bland forsigtig alle ingredienser i en skål. Smag til med salt og peber og servér.

Få fire andre spændende bud på kartoffelsalat herAmerikansk kartoffelsalatKartoffelsalat med mayonaisedressing

Kartoffelsalat med dild og rødløg

Bagt kartoffelsalat med radiser, purløg og rygeostdressing

Savner du inspiration til sommerens grillmad - kig her