Aftensmad

Kalvesnitsel med mælkeærter

af Susanne Palmqvist 24. juli 2012
Foto: Anders Schønnemann
Stuvede ærter og gulerødder er ren mormormad, når det er bedst. Dette er en nutidig version, hvor du virkelig får den gode smag af grøntsagerne med. Spis stuvningen til krebinetter, koteletter, kylling eller, som her, en sprød, paneret snitsel

(2 personer)2 kalvesnitsler ( eller skinkesnitsler)1 æg3 spsk. pankorasp eller grov raspsalt og peberolie til stegning6-8 nye, små gulerødder200 g friskbælgede ærter (vægt uden skræller)2 dl mælk3 spsk. Castello-flødeost med hvidløghakket basilikum1 håndfuld nippede ærteskudDup kødet tørt, og vend det i sammenpisket æg og krydret rasp. Lad snitslerne hvile i 15 minutter, så paneringen sætter sig. Steg dem sprøde i olien i 2 minutter på hver side, lige inden de skal spises.Skrab gulerødderne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Bælg ærterne, og kom dem i vandet. Sluk. De må endelig ikke få for meget, men skal være al dente. Varm mælken op i en gryde, og pisk flødeosten i. Lad det småkoge i et par minutter. Hæld vandet fra grøntsagerne, og vend dem i saucen. Lad det lige varme igennem. Vend hakket basilikum og grofthakkede ærteskud i lige til sidst. Smag til med salt og evt. peber.Winersnitsel med braiserede rodfrugter