Aftensmad

Kærnemælkskoldskål

31. juli 2012
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
En sommerklassisker med et nyt frisk pift

Kærnemælkskoldskål (Tid: 15 min.)

Ingredienser3 æg, pasteuriserede1½-2 dl sukker1 l kærnemælk1½ dl citronsaft, ca. 2-3 øko-citroner2 skiver rugbrød2 spsk smør1 spsk sukker

Kandiseretcitronmelisse:Frisk citronmelisse1 æggehvide, pasteuriseretLidt sukker

FremgangsmådeSlå æggene ud og pisk dem med sukkeret.Tilsæt kærnemælk og smag til med citronsaft.Riv evt. lidt citronskal og gem til anretningen.Lad gerne koldskålen trække i køleskabet et par timer og pisk den op lige inden servering.Udstik et par cirkler af rugbrødet, kom smør på begge sider og drys med sukker. Steg dem på en tør pande i et par min. på begge sider, til sukkeret bliver gyldent. Lad de små »rugkiks« afkøle på en rist.Nip små blade af citronmelissen.Pisk æggehviden let, dyp bladene heri og afdryp.Drys bladene med sukker og lad dem tørre et par timer. Kærnemælkskoldskålen serveres iskold med »rugkiks« og pyntet med kandiseret citronmelisse og evt. lidt citronskal.LÆS MERE: Få inspiration til flere skønne opskrifter der bringer badestemningen med ind i køkkenetHvad synes du om denne opskrift?Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.