Aftensmad

Kåldolmere med squash-sauté og citronsauce

af Anne Larsen 13. oktober 2010
Tid: 35 min.Kåldolmere hed hvidkålsrouletter i mit barndomskøkken i det vestlige Jylland. Dels fordi min mor altid brugte hvidkål og dels fordi

Tid: 35 min.Kåldolmere hed hvidkålsrouletter i mit barndomskøkken i det vestlige Jylland. Dels fordi min mor altid brugte hvidkål og dels fordi dolmere hed rouletter i Vestjylland. Retten her kan sagtens laves med hvidkål.8 blade savojkål1 tsk olivenolieHavsalt og friskkværnet sort peber500 g magert svinekød(max 8% fedt), hakket 2 gange2 skalotteløg1 ægRevet skal af 1 ubehandlet citronKøkkenbomuldssnor400 g gul squash½ tsk rapskimolie1 æggeblomme2 spsk citronsaft2 spsk rapskimolie2 spsk finthakketbredbladet persilleTilbehør: 800 g kogte og pillede aspargeskartofler med persilledrysHæld kogende vand med salt og olivenolie i en stor pande. Læg kålbladene ned i vandet et minuts tid, således at de blancheres. Lad kålbladene dryppe af på rene viskestykker - gem lidt af kålvandet.Rør farsen af hakket kød, finthakket skalotteløg, æg, revet citronskal, salt og peber. Form den til 8 boller, pak dem ind i kålbladene og bind snor om. Læg dolmerne i en stor gryde fyldt med kogende, letsaltet vand og lad dem stå lige ved kogepunktet i 15 min. Læg dolmerne til afdrypning.Skær squashen i terninger og rist dem gyldne i olie på en slip-let pande i olie, krydr med salt og peber.Pisk i din bedste gryde ved meget svag varme æggeblommen med citronsaft, rapskimolie og lidt af kålvandet, så du får en passende konsistens. Smag til med salt og peber og vend persille i saucen.Proteinenergi: 30%Fedtenergi: 33%Kulhydratenergi: 37%471 kcal pr. person