Aftensmad

Johns marinerede lam

af Sophie Dahl fra kogebogen "Sophie Dahls køkken året rundt" 20. marts 2012
Vi har plukket lidt i Sophie Dahls nyeste kogebog "Sophie Dahls køkken året rundt" Her får du opskriften på Johns marinerede lam

(6 personer)1 lammekølle (cirka 2 kg)1 lille håndfuld finthakket, frisk rosmarin1 tsk. sennepspulverfinthakket frisk ingefær (omkring 2 spsk.)1 tsk. soja1 lille håndfuld hakket, frisk mynte1 tsk. hvidvinseddike1 tsk. rørsukker3 fed hvidløgLæg køllen i et stort ovnfast fad. Lammet smager bedst, hvis det har ligget i marinade i mindst 2 timer, så lav marinaden som det første. Kom rosmarin i en stor morter, og kværn det sammen med de øvrige ingredienser, undtagen hvidløg. Mas det godt sammen, og massér så marinaden ind i lammet. Skær hvidløgsfeddene ud i små spyd, og skub dem ind i kødet dér, hvor du vil have dem. Lad lammet stå tildækket et køligt sted i 2 timer og gerne længere, hvis du har tid. Forvarm ovnen til 230° imens. Når ovnen er tilstrækkelig varm, stiller du lammet ind og steger det i 20 minutter. Så skruer du ned til 200° og giver køllen 1 time og 20 minutter mere, hvis du vil have en kølle, der er saftig og lyserød i midten. Hvis du bedst kan lide gennemstegt lam, giver du det 15 minutter mere. Når du har taget lammet ud af ovnen, lader du det hvile i cirka 10 minutter, før du begynder at skære det ud.Lammefilet med jordskokker, lime og koriander