Aftensmad

Helstegt kylling med rødder og rødbeder

af Louisa Lorang 15. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er helstegt kylling med rødder og rødbeder. Få opskriften her

HELSTEGT KYLLING MED RØDDER

  • 2 persillerødder i grove stykker
  • 300 g små kartofler, halverede
  • 3 pastinakker i grove stykker
  • 2 rødbeder i grove stykker
  • lidt plukket timian
  • saft af 1 citron
  • 1 spsk. honning
  • salt

ENDVIDERE

  • 1 kylling
  • 2 spsk. smør
  • salt

RØDBEDESKYR

  • 200 g skyr
  • 75 g fintrevet rødbede
  • revet peberrod efter smag
  • salt

Vend grøntsagerne sammen med æble, citronsaft, honning og salt, og bred dem ud i en bradepande. Sæt en rist over. Dup kyllingen tør med køkkenrulle, og fordel smør og salt på den for at få den bedste helstegt kylling. Læg den på risten, og sæt hele balladen i ovnen ved 200° i 50-70 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt og rødderne møre. Vend gerne rundt i rødderne undervejs. Rør skyr med rødbede, peberrod og salt, og servér kyllingestegen med rødder og rødbedeskyr. Gem ca. 300 g plukket kyllingekød til torsdag. Opskriften er til 2 personer

TIP: Rødbedeskyren kan også bruges som dip eller som spread i en sandwich.

Få indkøbslisten til hele ugen her