Aftensmad

Grøn powersalat

af Julie Hey 26. juli 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
Spis dig mæt i sundhed i denne supersalat med appelsin, broccoli og økologiske rosiner.

4 pers.TID: 15 min.

Prøv også:

Salat med Quorn-fileter Kyllingesalat med mango, cashewnødder og soltørrede tranebær Rissalat med æble, mynte og nødder Aspargessalat med sesamdressing

2 appelsiner2 dl økologiske sultanas rosiner200 g spæde salatblade1 broccoli4 spsk hørfrø4 spsk hørfrøolie100 g forskellige spirer, fx af lucerne og rødbede1. Skær top og bund af appelsinerne og skræl dem med en skarp kniv helt ind til kødet.2. Filetér appelsinerne over en skål og vend rosinerne i skålen sammen med appel-sinfileterne og saften.3. Skyl salaten grundigt og lad den dryppe af.4. Skær broccolien i mindre buketter og læg dem i en skål.5. Hæld kogende vand over broccolien og lad den trække i 5 sekunder.6. Hæld vandet fra broccolien, skyl med iskoldt vand og lad broccolien dryppe helt af.7. Vend salaten med hørfrø og olie og anret salaten på et fad med broccolibuketter, appelsinfileter, rosiner og spirer.