

Glaseret kålrabi med peberrod
19. december 2011Glaseret kålrabi med peberrod
Kålrabi er en totalt overset grøntsag! Brug den, brug den. Måske som her, hvor jeg har klædt den ud som brunede kartofler. Uhmmmm, siger jeg bare!
(tilbehør til 6 personer)
1 kålrabi, ca. 1 kg200 g sukker40 g smørrevet peberrod efter smaglidt bredbladetpersille, hakket
Skræl kålen, og skær den i grove stykker. Kog den mør i saltet vand under låg i ca. 10 minutter, eller til den er mør, men ikke udkogt. Tag den op, og lad vandet dryppe grundigt fra. Lad sukkeret næsten smelte på en varm pande. Kom smørret på, når sukkeret er næsten smeltet. Lad det hele smelte og karamellen blive lysebrun. Vær tålmodig.Kom kålrabien på, og lad den glasere, mens du forsigtigt vender rundt og holder øje med, at sukkeret ikke brænder. Det tager 5-7 minutter. Tag panden af varmen, og tag kålen op af sukkeret med en hulske. Anret kålrabi toppet med peberrod og finthakket persille. Servér straks.
TIP: Hvis du gerne vil have klassiske brunede kartofler, laves de jo på samme måde - bare med kogte kartofler og selvfølgelig uden peberrod og persille.
FLERE OPSKRIFTER






Læs også
