

Galetter med æbler, brunet smør og ahornflødeskum
29. august 20174-6 pers.Tid: 35 min.
25 g smørTærtedej, gerne 1 rulle færdig dej2-3 æblerLidt flagesalt1½ spsk. muscovadosukker1 æggeblommePerlesukkerDesuden:¼ l piskefløde2 spsk. ahornsirup
Galetter laves sådan her:
Smelt smørret i en lille gryde og lad det brune – hold godt øje med det, så det ikke branker. Det skal dufte lidt af nødder. Stil til side.Tænd ovnen på 185°.Galetter: Skær 4 cirkler ud af dejen efter en kagetallerken. Bliver I 6 til middag, så lav én stor æblegalette. Skær æblerne i meget tynde skiver og læg dem midt på dejcirklerne. Pensl æblerne med det brunede smør og drys med lidt flagesalt og muscovadosukker. Pak dejen rundt om kanten af æblerne og tryk den lidt sammen. Pensl med sammenpisket æggeblomme og drys med perlesukker. Bag kagerne i ca. 20 min. Bager du en stor galette, skal den have lidt længere tid.Pisk fløden til blødt skum lige inden servering og vend ahornsirup i.
Læs også
