Fuldkornsrisotto med spinat, radiser og sprød serranoskinke
Tid: 40 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 spsk. smør til stegning
salt og friskkværnet peber
4 dl fuldkornsgrødris
2 dl hvidvin
1½ l hønsebouillon
75 g friskrevet parmesan
150 g babyspinat
TOPPING
2 bundter radiser
1 spsk. olivenolie
salt
100 g serranoskinke
PRØV OGSÅ: Risotto med svampe og grønkål
Opskrift - sådan laver du fuldkornsrisotto med spinat, radiser og sprød serranoskinke
1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en stor gryde. Krydr med salt og peber. Skyl risene, og vend dem i gryden. Hæld hvidvin i gryden, og lad den fordampe. Tilsæt varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækket hele tiden. Lad risene koge i ca. 40 minutter, til de er møre, men stadig har bid.
2. Tænd ovnen på 175°. Skyl radiserne, og læg 4 til side. Skær de resterende radiser i halve på langs, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie og salt, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er let gyldne. Læg serranoskinken på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 5 minutter, til den er sprød. Skær de fire friske radiser i papirtynde skiver.
3. Rør friskrevet parmesan og skyllet spinat i risottoen. Pynt med bagte radiser, sprød serranoskinke og tynde skiver radise. Servér straks.
TIP: Ikke så vild med bagte radiser? Snit dem fint, og drys dem friske over den færdige risotto.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Linse-kebabspyd med perlespeltsalat – få opskriften her
Tirsdag: Bagt pasta bolognese – få opskriften her
Onsdag: Mandelpaneret kylling og ærtesalat med melon – få opskriften her
Torsdag: Hvidvinsdampet torsk og kartoffelsalat med rabarber – få opskriften her
