frilandsgris
Aftensmad

Frilandsgris med bagt squash, artiskok og kartofler

19. maj 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Vend kødet i knasende nødder, før det ryger en tur på panden. Det giver ekstra god smag. Her får du opskriften på frilandsgris med bagt squash, artiskok og kartofler

Frilandsgris med bagt squash, artiskok og kartofler til 4 personer

Tid: 25 minutter. Ovntid: 20 minutter

DET SKAL DU BRUGE TIL FRILANDSGRIS 4 koteletter (frilandsgris) 50 g mandler skal af 1 citron 1 æg 3 spsk. hvedemel 1 spsk. olie til stegning   KARTOFFELSALAT 500 g kartofler 1½ squash 2 spsk. olie 10 stilke timian salt og friskkværnet peber 1 glas marinerede artiskokhjerter   PRØV OGSÅ: Vild med opskriften på frilandsgris? Så vil du helt sikkert også kunne lide en god flæskesteg, her serveret med bagte rodfrugter og jordskoksalat. Få opskriften her    

Opskrift - sådan laver du frilandsgris med bagt squash, artiskok og kartofler 

  1. KARTOFFELSALAT: Tænd ovnen på 180°. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra. Skyl squash, og skær i grove stykker. Vend dem med olie, plukket timian (gem lidt til pynt), salt og peber. Fordel dem i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i 20 minutter. Bland de færdigbagte squash med kartofler og artiskokhjerter. Pynt med timian.   2. FRILANDSGRIS: Blend mandlerne fint i en blender eller minihakker. Riv citronskal fint, og bland med mandlerne. Slå ægget ud, og pisk det let sammen. Vend koteletterne i mel, dernæst i æg og til sidst i mandelblandingen. Steg de panerede koteletter i olie på en pande i 4-6 minutter på hver side, til de er flot gyldne. Servér straks sammen med kartoffelsalaten.   Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis
fakta
madplan