Aftensmad

To forskellige slags bønner i kyllingesalaten

af Gitte Heidi Rasmussen 9. maj 2013
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Bønner er billige, nemme, sunde og velsmagende - hvad mere kan man ønske sig? Prøv dem i denne lækre kyllingesalat

Kyllingesalat med 2 x bønner (Tid: 30 min. + Evt. iblødsætning og kogning af bønnerne)

Ingredienser(4 pers.)1 rød chiliSaft fra 1 lime1 skive ananas2 spsk olieSalt, peber3-4 kyllingefileterSalt, peber300 g grønne bønner4 tykke skiver frisk ananas1 dåse kidneybønner i saltlageRucolaBrød

LÆS MERE: Sommer og salat går hånd i hånd, prøv denne sommerlige salat med tomater og jordbær - perfekt til grillaftenerFremgangsmådeHvis du bruger tørrede bønner, lægges de i blød i koldt vand natten over. Vandet kasseres, og bønnerne koges møre i letsaltet vand i ca. 30 min. Skyl godt i koldt vand.Findel chili uden kerner i en multihakker sammen med limesaft, 1 skive ananas og olie. Smag til med salt og peber. Skær kødet i skiver, krydr med salt og peber og grill eller steg det et par min. på hver side. Blanchér bønnerne i letsaltet vand i 1 min. og skyl i koldt vand. Grill ananasskiverne på begge sider i 2-3 min. og skær dem i lidt mindre stykker. Bruger du dåsebønner, hældes lagen fra, og bønnerne skylles i koldt vand.Anret kylling, ananas og bønner på tallerkener, drys med rucola og fordel dressingen - husk at piske den, lige inden den hældes over. Servér med lunt brød.LÆS MERE: Gørnne bønner er gode for mere end smagen. De indeholder masser af B-vitaminer, læs mere om hvor sunde grønne bønner er for dig her

OM BØNNER