Aftensmad

Flade brød med grøntsager og dressing

af Beagle Iuel-Brockdorff 9. september 2009
Tid: Ca. 12 timerTil 12 flade brød:15 g gær2 dl mælk½ tsk salt1 æg2 spsk rapsolie250 g mel75 g grov speltFyld:Revet gulerod, snittet kål, forårsløg,

Tid: Ca. 12 timerTil 12 flade brød:15 g gær2 dl mælk½ tsk salt1 æg2 spsk rapsolie250 g mel75 g grov speltFyld:Revet gulerod, snittet kål, forårsløg, blad-selleri, rucola, rødløgsskiver etc.Dressing:2 dl creme fraiche, grov sennep, salt og peber,citronsaft, lidt chutneyRør gæren ud i den kolde mælk i foodprocessorens bageskål og tilsæt det øvrige. Rør godt sammen til dejen er »lang« og lettere klistret. Dæk den med film og stil skålen i køleskabet mindst 10 timer, gerne natten over.Del dejen i 10 stykker og rul dem flade imellem to stykker bagepapir. Lad brødene efterhæve på bagepapir i ca. 15 min. og bag dem ved 225 grader i 8-10 min., til de buler op.Fyld dem med revne og snittede rå grøntsager og en creme fraiche-dressing smagt til med grov sennep, salt, peber, citronsaft og lidt chutney.