Aftensmad

Fiskefrikadeller med agurkerelish

af Louisa Lorang 16. maj 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er fiskefrikadeller med agurkerelish. Få opskriften her

½ dl æbleeddike½ dl sukker1-2 tsk. chiliflager1 agurk1 tsk. salt2 tsk. kartoffelmel

ENDVIDERE:225 g hvid fisk uden skind og ben (f.eks. lyssej, torsk, lange)salt og peber1 tsk. fintrevet økologiskcitronskal2 spsk. mel½ dl mælk eller fløde1 ægolie til stegning

TILBEHØR:½ kg kogte kartoflerlidt smørsalt100 g blandet salat

Kog eddike og sukker op i en kasserolle, så sukkeret smelter. Lad lagen køle af, og vend chilien i. Riv imens agurken groft; kom den i en si, og drys den med salt. Lad den trække i 15-20 minutter, og klem væden af den.Rør kartoffelmelet ud i eddikelagen, og vend agurken i dressingen. Lad den trække i mindst 30 minutter.Blend imens fisken med salt, peber, citronskal, mel og mælk eller fløde - farsen skal være samlet og stadig lidt grov. Blend til sidst ægget i. Form 8-10 fiskefrikadeller, og steg dem i olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemtilberedte.Servér fiskefrikadeller med kartofler vendt med lidt smør, agurkerelish, og salat vend med lidt olie og eddike.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER