
Aftensmad
Fiskeboller i karry med porrer og æblesalat
af Christine Bille Nielsen
19. januar 2017
Foto: Line Falck
Hvem siger, at boller i karry ikke kan være lavet af fisk? Hak din egen fars, form den til runde fiskeboller, og lad dem simre i en fyldig karrysauce. Her får du opskriften på fiskeboller i karry med porrer og æblesalat
Fiskeboller i karry med porrer og æblesalat
Tid: 25 minutter. Kogetid: 25 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 500 g torskefilet 1 tsk. salt 1 æg 1 spsk. majsstivelse, f.eks. Maizena ca. ½ dl mælk 2 porrer
KARRYSAUCE
1 løg
2 spsk. smør til stegning
1-2 spsk. karry
3 spsk. hvedemel
½ l mælk
salt
ÆBLESALAT
4 æbler
2 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 lille bakke karse
salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
4 dl ris
1 citron
PRØV OGSÅ: Asiatisk suppe med fiskeboller
Opskrift - sådan laver du fiskeboller i karry med porrer og æblesalat
1. KARRYSAUCE: Pil og hak løget fint, og steg det i smør i en gryde, til det er klart. Drys med karry og mel, og lad det stege i 1 minut under omrøring. Pisk mælken i, lidt ad gangen, med et piskeris. Lad saucen koge i 15 minutter. Blend den direkte i gryden med en stavblender, og smag til med salt. 2. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på emballagen. 3. Skær torskefileten i små tern. Blend fisk, salt, æg og majsstivelse sammen i en minihakker eller blender. Justér konsistensen med mælk, til farsen er sammenhængende, men ikke for tynd. Måske skal du ikke bruge al mælken. Form farsen til små runde boller, og læg dem i en stor pande. Rens porrer, skær dem i skiver, og drys dem over fiskebollerne. Hæld karrysaucen over. Lad fiskebollerne simre under låg i ca. 10 minutter ved svag varme. 4. ÆBLESALAT: Skyl og halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i smalle både. Rør olie, eddike og klippet karse sammen i en skål. Vend æbler og dressing sammen, og smag til med salt og peber. 5. SERVERING: Servér fiskebollerne direkte fra panden med kogte ris, æblesalat og citron skåret i både. TIP: Du kan bruge sejfilet til fiskefarsen i stedet for torsk. Det er en del billigere.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce – få opskriften her
Onsdag: Grøntsagssuppe med perlebyg – få opskriften her
Torsdag: Kyllingebryst med persillesauce og lynstegte rodfrugter – få opskriften her
Fredag: Mørbradgryde med gulerodssalat og ovnstegt røsti – få opskriften her