rejespyd
Aftensmad

Chorizo-rejespyd med ærtedip og frisk blomkålssalat

af Emma Martiny 18. maj 2017
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Disse spyd er helt uimodståelige. Jeg serverer dem her som hovedret med sommerligt tilbehør, men de er også gode som forret eller på en buffet. Her får du opskriften på chorizo-rejespyd med ærtedip og frisk blomkålssalat

Chorizo-rejespyd med ærtedip og frisk blomkålssalat 

Tid: 40 minutter  Antal personer: 4    DET SKAL DU BRUGE 300 g tigerrejer 2 spsk. olivenolie 1 spsk. citronsaft 1 tsk. paprika 2 tsk. tørret oregano 1 fed hvidløg salt og friskkværnet peber 150 g chorizopølse små grillspyd  
  ÆRTEDIP 200 g frosne ærter 2 fed hvidløg 1 dl skyr (eller græsk yoghurt) salt og friskkværnet peber 1 spsk. citronsaft    FRISK BLOMKÅLSSALAT 1 blomkål 50 g rucola 1 bakke spirer, f.eks. rødbede- eller ærtespirer 2 dl blandede bær 3 forårsløg 3 spsk. olivenolie saft af ½ citron 1 tsk. dijonsennep 1 tsk. honning salt og friskkværnet peber  50 g mandler 150 g feta   TIL SERVERING groft brød  evt. frisk oregano   PRØV OGSÅ: Rejespyd med chilimayo og agurkesalat  

Opskrift - sådan laver du chorizo-rejespyd med ærtedip og frisk blomkålssalat 

  1. Pil tigerrejerne, men lad halerne sidde på. Læg dem i en skål, og tilsæt olie, citronsaft, paprika, oregano, revet hvidløg, salt og peber. Rør rundt, og lad rejerne marinere, mens du klargør resten af måltidet.   2. FRISK BLOMKÅLSSALAT: Hak blomkål helt fint, evt. på en foodprocessor. Bland blomkål med skyllet rucola, spirer, bær og forårsløg skåret i tynde skiver. Rør olie, citronsaft, sennep, honning, salt og peber sammen til en dressing, og vend den i salaten. Rist mandler på en tør pande, hak dem groft, og drys dem over salaten sammen med smuldret feta.   3. ÆRTEDIP: Optø ærterne. Pil og pres hvidløg. Blend ærter og hvidløg med skyr, så du får en cremet dip, og smag til med salt, peber og citronsaft.   4. Skær chorizopølsen i skiver, og sæt dem på små grillspyd. Sæt derefter en reje på hvert spyd. Steg spyddene et par minutter på hver side på en (grill)pande, indtil rejerne er gennemstegte og chorizoen sprød. Servér straks med ærtedip, blomkålssalat og brød. Pynt evt. med frisk oregano.   

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grøn karrygryde med kylling og asparges – Få opskriften her

Tirsdag: Middelhavssalat med butterbean-dip – Få opskriften her

Onsdag: Lammespyd med fetadip og bagt fennikel – Få opskriften her

Torsdag: Pasta-caprese-salat med jordbær og sprød serrano – Få opskriften her