Chorizo-rejespyd med ærtedip og frisk blomkålssalat
Tid: 40 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
300 g tigerrejer
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 tsk. paprika
2 tsk. tørret oregano
1 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
150 g chorizopølse
små grillspyd
ÆRTEDIP
200 g frosne ærter
2 fed hvidløg
1 dl skyr (eller græsk yoghurt)
salt og friskkværnet peber
1 spsk. citronsaft
FRISK BLOMKÅLSSALAT
1 blomkål
50 g rucola
1 bakke spirer, f.eks. rødbede- eller ærtespirer
2 dl blandede bær
3 forårsløg
3 spsk. olivenolie
saft af ½ citron
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
salt og friskkværnet peber
50 g mandler
150 g feta
TIL SERVERING
groft brød
evt. frisk oregano
PRØV OGSÅ: Rejespyd med chilimayo og agurkesalat
Opskrift - sådan laver du chorizo-rejespyd med ærtedip og frisk blomkålssalat
1. Pil tigerrejerne, men lad halerne sidde på. Læg dem i en skål, og tilsæt olie, citronsaft, paprika, oregano, revet hvidløg, salt og peber. Rør rundt, og lad rejerne marinere, mens du klargør resten af måltidet.
2. FRISK BLOMKÅLSSALAT: Hak blomkål helt fint, evt. på en foodprocessor. Bland blomkål med skyllet rucola, spirer, bær og forårsløg skåret i tynde skiver. Rør olie, citronsaft, sennep, honning, salt og peber sammen til en dressing, og vend den i salaten. Rist mandler på en tør pande, hak dem groft, og drys dem over salaten sammen med smuldret feta.
3. ÆRTEDIP: Optø ærterne. Pil og pres hvidløg. Blend ærter og hvidløg med skyr, så du får en cremet dip, og smag til med salt, peber og citronsaft.
4. Skær chorizopølsen i skiver, og sæt dem på små grillspyd. Sæt derefter en reje på hvert spyd. Steg spyddene et par minutter på hver side på en (grill)pande, indtil rejerne er gennemstegte og chorizoen sprød. Servér straks med ærtedip, blomkålssalat og brød. Pynt evt. med frisk oregano.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Grøn karrygryde med kylling og asparges – Få opskriften her
Tirsdag: Middelhavssalat med butterbean-dip – Få opskriften her
Onsdag: Lammespyd med fetadip og bagt fennikel – Få opskriften her
Torsdag: Pasta-caprese-salat med jordbær og sprød serrano – Få opskriften her
