boller i karry opskrift
Aftensmad

Boller i karry - som mor lavede dem

af Susanne Palmqvist 11. august 2021
Foto: Anders Schønnemann
Helt traditionelle boller i karry. Jeg synes godt, der må komme lidt ekstra grønt i, både for smagens og for farvens skyld. Vil du have saucen cremet og blød, kan du komme fløde i, men det er ikke nødvendigt
4 personer
Tid i alt 30 min

Fars

  • 400-500 g hakket svine/ kalvekød, 9-15 %
  • 1 lille fintrevet løg
  • 1 dl havregryn
  • ca. 1 dl mælk
  • salt og peber
  • ca. 7 dl hønse- eller grøntsagsbouillon

Sauce

  • 25 g smør
  • 1-2 små løg i både eller terninger
  • 2-3 tsk. stærk karry (f.eks. Santa Maria Extra Stærk Karry)
  • 2 spsk. hvedemel
  • ca. ½ l suppe
  • evt. 1-2 dl piskefløde eller fløde 9 % (ikke Madlavningfløde, den jævner saucen)
  • 200 g fine frosne ærter
  • 1 dl hakket persille

Tilbehør

  • kogt ris

Opskrift - sådan laver du boller i karry

  1. Rør kødet med de øvrige ingredienser (undtagen bouillonen) til en ikke alt for fast fars. Bring bouillonen i kog.
  2. Form farsen til boller, og kog dem ved svag varme, til de kommer op til overfladen. Tag dem op. Kog suppen lidt ind, og si den.
  3. Smelt smørret i en gryde, og svits løg og karry i et par minutter. Rør melet i, og pisk derefter suppen i, lidt ad gangen. Kom evt. fløde i, og kog saucen godt igennem.
  4. Varm bollerne i saucen sammen med ærterne. Smag til med salt, peber og evt. mere karry.
  5. Vend hakket persille i til sidst, eller sæt det i en skål på bordet (mad med persille bør ikke gemmes og genopvarmes).

 

Herunder finder du flere lækre opskrifter