Aftensmad

Bøf stroganoff med butterdejslåg

af Lynn Andersen 5. marts 2009
Tid: 30 min. + bagetid400 g oksefiletSalt og peber1 spsk hvedemel1 løg2 spsk smør150 g små champignoner1 spsk tomatpuré2-3 spsk creme fraiche2 stykker

Tid: 30 min. + bagetid400 g oksefiletSalt og peber1 spsk hvedemel1 løg2 spsk smør150 g små champignoner1 spsk tomatpuré2-3 spsk creme fraiche2 stykker butterdej1 ægVarm ovnen op til 200 grader.Skær kødet i tynde strimler og drys dem med salt og peber. Drys melet over kødet.Pil og skær løget i tynde skiver, og steg dem i halvdelen af smørret. Tilsæt svampene, og steg dem, indtil de bliver bløde. Tag løg og svampe op og stil dem til side.Steg kødet på den samme pande i resten af smørret. Læg løg og svampe tilbage på panden sammen med tomatpuré og creme fraiche. Rør godt rundt og anbring denne blanding i en tærteform.Rul butterdejen ud til én stor plade, og dæk tærteformen og bøf stroganoffen med dejen. Skær evt. overskydende butterdej af, og pynt tærten med disse stykker dej til sidst.Pensl tærten med æg, og bag den i ovnen i 20 min. Pak tærten ind i alufolie og et viskestykke og tag den med på picnicen.