Aftensmad

Berliner pfannkuchen

af Louise Dandanell Ørsted 17. oktober 2012
20-25 stk.Tid: 30 min. + 30 + 45 min. hævning1 dl mælk25 g gær4 æg50 g blødt smør50 g sukkerRevet skal fra 1-2 limeeller 1 citron2 tsk vaniljeCa. 500

20-25 stk.Tid: 30 min. + 30 + 45 min. hævning1 dl mælk25 g gær4 æg50 g blødt smør50 g sukkerRevet skal fra 1-2 limeeller 1 citron2 tsk vaniljeCa. 500 g melCa. 1 l oliePynt:Sukker eller flormelisLun mælken til den er fingervarm. Rør gæren ud i lidt af mælken og hæld resten af mælken i. Rør æggene i ét ad gangen. Hæld smør, sukker, limeskal og vanilje i. Ælt mel i, til dejen er smidig og slipper bordet. Lad dejen hæve overdækket i 30 minutter på et lunt sted.Ælt den hævede dej igennem og rul den ud i 2 cm's tykkelse. Udstik runde kager på ca. 5 cm i dia. og stil dem på meldryssede bageplader. Lad dem hæve yderligere 45 minutter på et lunt sted.Varm olien op i en gryde og kog berlinerne i den meget varme olie. Vend dem undervejs. Når de er lysebrune, er de færdige.Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og drys dem efterfølgende med sukker eller flormelis.