https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/boernefamillie/2015/juni/drengdervisernogetstort612.jpg
Familieliv

Lyvende børn er bedre til at...

23. juni 2015
af Anne Romanelli
Foto: Pantherstock
Løgn er normalt forbundet med noget negativt, men hvis dit barn 'lyver så bukserne flyver', så er der også gode grunde til at glæde sig over det.


Mest læste artikler på MAMA.dk

Angelica er Danmarks yngste morJordemor anbefaler ny måde at undgå røde blenumserNår dit barn tager et tigerspring

Løgnagtige børn har en bedre hukommelse og større tænkefærdigheder. Det konkluderer forskere ved universiteterne i North Florida, Sheffield og Sterling ifølge dagens.dk.

Forskerne inviterede 114 børn i alderen 7-11 år til at deltage i et vidensspil. De blev i den forbindelse filmet med skjult kamera, mens de fik en oplagt mulighed for snyde ved at kigge på svarkortet - selvom de havde fået at vide, at de ikke måtte.

Lyvende børn husker bedre

Resultatet var, at kun en fjerdedel af børnene rent faktisk benyttede sig af muligheden for at snyde, hvorefter de løj om det.

Men det var til gengæld også de snydende og lyvende børn, der bagefter klarede sig allerbedst i en efterfølgende hukommelsestest.

- Selvom forældre normalt ikke er for stolte, når deres børn lyver, så kan de i det mindste blive glade for at høre, at når deres børn er gode til at lyve, er de også bedre til at tænke og har en god hukommelse, siger Dr. Elena Hoicka fra University of Sheffield ifølge dagens.dk.

Ifølge forskerne er forklaringen, at børn, der lyver, skal være gode til at huske, hvad de tidligere har sagt, så deres historie ikke falder fra hinanden og bliver afsløret.

Læs også:
5-årige ved, når du lyver
Kan man være FOR ærlig over for sit barn?
Det SKAL du vide, når du taler med dit barn
Børn er ikke så kræsne, som vi tror
Dét sker i hovedet på dit 3-6-årige barn

Læs også