https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/boernefamillie/2015/juli/legeplads612.jpg
Familieliv

Gratis App finder legekammerater til dit barn - lige dér hvor I er!

1. juli 2015
af Anne Romanelli
Foto: Panthermedia
Mangler du en legekammerat til dit barn i en weekend, hvor alle vennerne fra børnehaven måske skal noget andet? Eller er du på ferie eller lige flyttet - og derfor ikke klar over, om der er jævnaldrende børn i området? Så er der hjælp at hente i en ny gratis App.


Mest læste artikler på MAMA.dk

13 tidlige tegn på graviditet Få baby til at sove på 15 minutter Sådan kommer baby op at stå

Mangler du en legekammerat til dit barn i en weekend, hvor alle vennerne fra børnehaven måske skal noget andet?

Eller er du på ferie eller lige flyttet - og derfor ikke klar over, om der er jævnaldrende børn i området?

Så er der råd at hente i den nye gratis App 'PlayMapr', som gør det muligt at finde legekammerater og arrangere aftaler til dine børn, dér hvor I er lige nu.

PlayMapr skaber relationer mellem børn - via voksne

Bag PlayMapr står Nicoline Tardini, der selv er mor til to børn:

- I påskeferien 2014 var vi i sommerhus med vores på daværende tidspunkt 3-årige søn. Vi gik mange ture i kvarteret, og i alle huse var der liv og tydelig tegn på børn. Jeg kiggede ind over hækkene i håbet om at spotte en legekammerat, men kunne ikke få mig selv til at gå ind og banke på. Jeg tænker, at da jeg selv var barn, var det nok det, man havde gjort. Eller man havde sendt barnet over selv for at spørge, om nogen ville lege. Måske er det bare en glorificering af 'de gode gamle dage', men jeg var bange for et afslag og fandt det for grænseoverskridende at gå ind. Jeg tænker, at mange andre forældre har det på samme måde. For hvordan kan jeg vide, at det er lige DET hus, hvor der sidder en 3-årig og keder sig? Men børnene - de VAR der!, forklarer hun om sin beslutning om at lave App'en.

Målet med PlayMapr er således at skabe relationer mellem børn, men ved 'voksen til voksen'-kontakt.

Sådan virker PlayMapr:

Download den gratis App'en i App Store ved at søge under PlayMapr. Opret herefter en profil på App'en, tilføj dine børn og start en søgning.

Du kan også hente App'en her >>

Du kan selv vælge aldersgruppe, køn og i hvilken radius du vil søge. Du kan oprette din primære adresse, men kan også oprette andre adresser, fx sommerhuset, dine forældres bopæl eller et feriested.

Du kontakter forældrene til det barn, du gerne vil matche dit barn med, igennem en beskedfunktion. Du kan til enhver tid ændre din status til offline, hvis ungerne ikke har tid til at lege.

Mere om PlayMapr

I første omgang bliver PlayMapr udgivet på dansk i den danske App Store og senere Google Play og Android. Dvs. at man på ferier i udlandet kun vil kunne finde danske legekammerater.

Appen vil i nærmeste fremtid blive udbredt til flere lande og man vil derfor på sigt have mulighed for at finde legekammerater fra og i hele verden.

PlayMapr er en sammentrækning af Playmate og Map. Altså et 'kort over legekammerater'.

Læs også:
Ny App tvinger dit barn til at svare dig
7 tips til at hjælpe dit generte barn
Guide til sikkert og alderssvarende legetøj
Legetøj der udvikler dit barn (0-5 år)
Dét sker, hvis du styrer dit barns leg

Se også:

SJOV VIDEO: Voldsomt upassende legetøj

Læs også