https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/skolebarn/2014/oktober/612x325app.jpg
Familieliv

Ny app tvinger dit barn til at svare dig

21. oktober 2014
af Louise Søgaard
Foto: AOP
Glemmer dine børn at svare dine sms'er, eller undgår de at ringe tilbage, når du har forsøgt at få fat i dem? Så er app'en 'Ignore No More' måske lige det, du går og mangler.

Den nye app 'Ignore No More' lukker for alt andet på telefonen, indtil dit barn har kontaktet dig. Er det smart? Eller overskrider det barnets ret til selvstædighed?

Appen er udviklet af en mor fra Texas, Sharon Standifird, som var træt af, at hendes børn ikke gad at ringe tilbage til hende. Siden er Sharon blevet hyldet af tusinder af forældre, der betegner Sharons ide som genial. Mens andre har ytret bekymring om det er, at gå for vidt i sit behov for at holde øje med sine børn.

Modstand mod app'en

Modstandernes argument er, at hvis man har været en god forælder, vil man ikke behøve sådan en app. Så vil ens børn være opdraget til at svare af sig selv - ikke af tvang.

Andre mener, at med sådan en app vil forældre aldrig lære at give slip på deres børn - at klippe navlestrengen.

Sådan fungerer app'en

Med appén installeret på dit barns telefon, behøver du ikke længere at vente på at dit barn svarer dig. Har du ringet eller skrevet til dit barn, vil dit barns telefon være låst, indtil han eller hun svarer dig. Det vil stadig være muligt at ringe 112, men alle spil, internetadgang og dermed apps til sociale medier vil være slukkede.

Det er smart, men det er også debatskabende. For bør børn overhovedet have smartphones? Og har forældre ret til at være i konstant kontakt med deres børn? Har børn ret til ikke at ringe hjem? Og har forældre givet op, når de lader teknologien stå for opdragelsen?

Hvad synes du om 'Ignore No More'? Sig din mening på MAMA's Facebookside

Læs også: 5 råd om dit barns første mobiltelefon

Læs også