https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/skolebarn/2015/april/mobning612.jpg
Familieliv

Efter dødstrusler: Støtten vælter ind til 12-årige Rikke

26. maj 2015
af Redaktionen
En 12-årig pige fra Randers er udsat for grov mobning og dødstrusler på det sociale medie Instagram. Som modreaktion er der oprettet et hashtag, hvor flere danskere allerede har vist deres støtte til den unge pige.


Mest læste artikler på MAMA.dk

Angelica er Danmarks yngste morJordemor anbefaler ny måde at undgå røde blenumserNår dit barn tager et tigerspring

- Du skal dø ... Men du finder aldrig ud af hvem jeg er ... Du skal dø ... jeg kvæler dig ... Sig farvel til alle snart ... Bitch ... Jeg finder dig og stikker dig i maven tusinde gange... Du skal nok til at sige farvel til venner og familie..... For jeg kommer.... Også er du død..... Du skal tæskes så hårdt at du dør.

De forfærdelige ord er blot nogle af mange, der er skrevet af en anonym person til den 12-årig Rikke fra Randers på Instagram-profilen Rikkeerfuckingklam.

Der er flere billeder af den unge pige, og under dem er der forskellige dødstrusler. Det skriver Randers Amtsavis.

Hadefulde ord fører til stor modreaktion

Den hadefulde profil har medført en større storm på nettet og er blevet delt på Facebook for at få så mange som muligt til at tage afstand fra den grove og uaccetable mobning.

Også en række kendte er kommet på banen og tager dybt afstand fra det. Bl.a. Mascha Vang, der på sin blog skriver:

- Virkelig modbydelig mobning! Der er de grimmeste og groveste kommentarer på div. billeder, som man slet ikke forstår nogen kan få over sine læber. Jeg ligger mig simpelthen ikke til at sove, før jeg har gjort hvad jeg kan, for at hjælpe denne pige ...

Hun opfordrer alle andre til at vise pigen kærlighed og støtte. Det har flere danskere allerede gjort. 282 har indtil videre brugt hashtagget #vielskerrikke og spredt budskabet.

MAMA.dk opfordrer andre til at gøre det samme.

Læs også:
Sådan opdager du mobning (og sådan gør du bagefter!)

Læs også