Mad

Steaks med mac'n'cheese

af Louisa Lorang 26. september 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er steaks med mac'n'cheese. Få opskriften her

200 g makaroni, skruer el.a. pastasalt1 spsk. smør1 spsk. mel2 dl mælk75 g gruyere ellerprimadonna, revet1-2 tsk. hakket grøn chilipebersmør til formenrasp til formen50 g brødkrumme1 fed hvidløg, revet1 håndfuld bredbladet persille, hakket50 g revet parmesan1 spsk. smørENDVIDERE:2 store bøfferlidt olie til stegning1 tsk. dijonsennep1 spsk. flydende honning2 spsk. æbleeddike2 spsk. olivenolie1 lille radicchio100 g blandet salatsalt og peberTænd ovnen på 200°.Kog pastaen i saltet vand, til den er mør. Dræn vandet fra.Smelt smørret i en kasserolle; kom melet i og derefter mælken, lidt ad gangen. Pisk, til saucen er tyk og blank. Kom osten i, og lad den smelte. Tag saucen af varmen, og smag til med salt og chili.Vend pasta og ostesauce sammen, og fyld det i et smurt ovnfast fad drysset med rasp. Bland brødkrumme, hvidløg, persille og parmesan, og fordel blandingen på pastaen. Top med lidt smørklatter, og bag pastaen i den varme ovn i ca. 15 minutter, eller til den er gylden og sprød på toppen.Steg bøfferne i lidt olie på en varm pande. Krydr dem med salt og peber.Rør sennep, honning, eddike og olie sammen. Pluk radicchioen, og vend alle salaterne med dressingen. Smag til med salt og peber.Servér straks bøffer med mac'n'cheese og bitre salater.Opskriften er til 2 personer.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER