
3 lækre lagkageopskrifter, der ikke kræver en fødselsdag for at blive serveret

Vi har samlet tre lækre opskrifter på lagkager.
Foto: Columbus Leth
Opskrift: Lagkage med citronskum og hindbær
45 minutter 8 personer
Bund:
- 75 g blødt smør
- 110 g sukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 æg
- 100 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
- 100 g cremefraiche 38 %
- 1 tsk. citronskal
- 3 spsk. citronsaft
- 1 springform, ca. 24 cm i diameter
Creme og fyld:
- 200 g hindbær
- 2 spsk. sukker
- 5 dl piskefløde
- 200 g lemoncurd
Pynt:
- 1 marcipan - låg
- 3 hindbær
- Evt. spiseligt hindbærstøv
Bund: Tænd ovnen på 175° varmluft. Pisk smør, sukker og vaniljepulver lyst og luftigt med en elpisker i en skål. Pisk æggene i, ét ad gangen. Bland mel og bagepulver sammen i en anden skål, og sigt det i dejen sammen med et nip salt.
Rør cremefraiche og fintrevet citronskal i. Smør formen med smør eller olie. Hæld dejen i, og bag den i ovnen i 20-25 minutter. Tag kagen ud af ovnen, og dryp citronsaft på den varme kage. Lad bunden køle helt af.
Creme og kage: Mos hindbærrene sammen med sukkeret, og lad dem trække i 5 minutter. Pisk fløden til meget let skum, og vend lemoncurden i. Pisk det derefter til blødt skum.
Sæt kagebunden på et fad. Fordél hindbærrene over, og smør kagen op med citroncreme i en stor bunke oven på hindbærrene. Læg forsigtigt marcipanlåget over, og pynt med tre hindbær. Drys evt. med lidt hindbærstøv, og servér straks, eller sæt kagen på køl i op til 3 timer. Tag den ud 15 minutter inden servering.
Vil du læse videre?
Få adgang til artiklen med femina+, og få fuld adgang til stærke perspektiver og inspirerende indhold - for kvinder med noget på hjerte.
Vælg dit abonnementAllerede medlem?
Læs mere om:

