Annonce
Mad
8. august 2025

Italienere klager til den britiske ambassade over cacio e pepe-opskrift med fløde: “Det er forfærdeligt”

Hører fløde hjemme i en pastaret? Ikke hvis du spørger italienerne. En britisk hjemmeside har delt en opskrift på cacio pepe, som har trukket overskrifter i Italien.
Af: Kirstine Alring
Cacio e pepe

En britisk hjemmeside har delt en opskrift på cacio pepe, som har trukket overskrifter i Italien.

Foto: Unsplash

En opskrift på den traditionelle romerske pastaret cacio e pepe har skabt stor røre blandt italienerne. Opskriften, som blev delt på den populære britiske hjemmeside Good Food, rådede nemlig deres læsere til at tilføje to utraditionelle ingredienser til retten: smør og fløde.

Men det viser sig altså at være noget sensitivt at pille ved denne traditionsbundne pastaret.

I hvert fald har Good Foods fortolkning af cacio e pepe gjort italienerne så forargede, at foreningen Fiepet Confesercenti, som repræsenterer restauranter i Italien, har taget sagen op med den britiske ambassade i Rom. Det skriver BBC.

Formanden for Fiepet Confesercenti, Claudio Pica, har meddelt, at foreningen har sendt en klage til UK-ambassadøren Edward Llewellyn. Derudover har Pica kontaktet Good Foods ejer, med ønske om, at opskriften bliver ændret.

Annonce

Flere italienere har delt deres forargelse med BBC. En af dem er Giorgio Erame, som driver en pastarestaurant i Rom:

– Det er forfærdeligt. Det er ikke cacio e pepe… Det, som Good Food delte med smør og parmesan, hedder ‘pasta Alfredo’.

Hele miseren er blevet bredt dækket i italienske medier og en journalist fra den offentlige radiostation RAI har i et radioprogram fortalt:

– Forslaget om at tilføje fløde gav mig gåsehud.

Good Food har efterfølgende fjernet fløden fra deres opskrift, mens smørret har fået lov at blive – om det er godt nok for italienerne, må tiden vise.

Annonce
Annonce

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.