
Italienere klager til den britiske ambassade over cacio e pepe-opskrift med fløde: “Det er forfærdeligt”

En britisk hjemmeside har delt en opskrift på cacio pepe, som har trukket overskrifter i Italien.
Foto: Unsplash
En opskrift på den traditionelle romerske pastaret cacio e pepe har skabt stor røre blandt italienerne. Opskriften, som blev delt på den populære britiske hjemmeside Good Food, rådede nemlig deres læsere til at tilføje to utraditionelle ingredienser til retten: smør og fløde.
Men det viser sig altså at være noget sensitivt at pille ved denne traditionsbundne pastaret.
I hvert fald har Good Foods fortolkning af cacio e pepe gjort italienerne så forargede, at foreningen Fiepet Confesercenti, som repræsenterer restauranter i Italien, har taget sagen op med den britiske ambassade i Rom. Det skriver BBC.
Formanden for Fiepet Confesercenti, Claudio Pica, har meddelt, at foreningen har sendt en klage til UK-ambassadøren Edward Llewellyn. Derudover har Pica kontaktet Good Foods ejer, med ønske om, at opskriften bliver ændret.
Flere italienere har delt deres forargelse med BBC. En af dem er Giorgio Erame, som driver en pastarestaurant i Rom:

– Det er forfærdeligt. Det er ikke cacio e pepe… Det, som Good Food delte med smør og parmesan, hedder ‘pasta Alfredo’.
Hele miseren er blevet bredt dækket i italienske medier og en journalist fra den offentlige radiostation RAI har i et radioprogram fortalt:
– Forslaget om at tilføje fløde gav mig gåsehud.
Good Food har efterfølgende fjernet fløden fra deres opskrift, mens smørret har fået lov at blive – om det er godt nok for italienerne, må tiden vise.

Kan du se ligheden? Mange mener, at hun ligner sin kendte far på en prik
Udvalgt indhold

Natasha Brock voksede op som mormon: “Selvom jeg var en del af et kæmpe fællesskab, følte jeg mig enormt alene”

Tinas søster fik en tumor: "Jeg udviklede en stærk vrede over for min mor, fordi hun engagerede sig i min søsters helbredelse og forsømte mig"
