
Få fisken på grillen denne sommer. Her er gode 3 opskrifter

Grillet ørred med agurkecreme.
Foto: Columbus Leth
Grillet ørred med agurkecreme
30 minutter - 4 personer
- 2 store ørredfileter (a 400-500 g)
- 1 citron
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 2 spsk. olivenolie
- Salt og peber
Agurkecreme:
- 1 agurk
- 300 g græsk yoghurt 10 %
- 100 g sødmælksrygeost
- 1 fed hvidløg
- Salt og peber
- 1 bundt purløg
Tilbehør:
- Nye kartofler
- Blandet grøn salat
Agurkecreme: Skær agurken i små tern, og hæld dem i en si. Drys dem med salt, og lad dem trække i 10 minutter. Rør en dressing af yoghurt, rygeost, lidt pillet og fintrevet hvidløg, klippet purløg, salt og peber. Vend agurketernene i, smag til.
Tjek fiskefileterne for skæl og ben. Krydr dem indvendigt med salt og peber. Skær ½ citron i tynde skiver, og fordél dem mellem de 2 filter sammen med groftplukket persille i. Hold dem sammen med en fiskegrillholder, og grill dem over den varme grill i 10-15 minutter i alt. Vend fisken undervejs.
Servering: Servér den grillede fisk med agurkecreme, nye kartofler og en blandet, grøn salat.

Grillet ørred med agurkecreme
Foto: Columbus Leth
Tip: Kan du skaffe ørred, så er det altid en god idé. Gå fileterne efter for skæl, så kan skindet snildt spises.
Spicy fishburger med chilimayo
35 minutter - 4 stk
Marineret fisk:
- ½ løg
- 2 spsk. bredbladet persille
- 3 spsk. koncentreret tomatpuré
- ½ dl citronsaft
- 1 tsk. sukker
- 2 spsk. sambal oelek
- 2 spsk. olivenolie
- 400 g rødfisk (i filet, uden ben)
Samling:
- 3 tomater
- 1 salatløg
- 4 burgerboller
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 håndfuld bredbladet persille
Marineret fisk: Rør en rustik marinade af finthakket løg og persille, tomatpuré, citronsaft, sukker, sambal oelek og olie. Del fisken i 4 eller 8 stykker. Tjek dem for skæl og ben, og lad den trække i halvdelen af marinaden i 10-15 minutter eller et par timer på køl. Gem resten af marinaden til servering. Læg fiskestykkerne med så meget marinade som muligt i en grillrist eller på en grillpande, og grill dem i 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt.
Samling: Skær tomaterne i skiver. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Flæk bollerne, og lun dem på grillen. Smør dem med mayo og den resterende chilimarinade, og fyld dem med tomat, fisk, persille og løg. Nyd straks.

Spicy fishburger med chilimayo.
Foto: Columbus Leth
Tip: Marinaden er super lækker til fisken. Vær opmærksom på, at halvdelen bruges som marinade og den anden halvdel til servering.
Salat med grillede kammuslinger og mormordressing
30 minutter - 4 personer
Grill:
- 1 bundt grønne asparges 250 g
- 12 kammuslinger
- 3 spsk. olivenolie
- flagesalt
Salat:
- 1 bundt radiser
- 1 hovedsalat eller anden grøn salat
Mormordressing:
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk. sukker
- ½ dl citronsaft
- Salt og peber
Grill: Skær den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér dem. Fjern den lille muskel på kammuslingerne, og gnid både asparges og muslinger med lidt olie. Grill dem ved høj varme i ½ -1 minut i alt. Kammuslingerne måske lidt længere. Krydr begge dele med salt.
Salat: Skær radiserne i halve eller kvarter. Pluk salaten groft.
Dressing: Rør en dressing af fløde, sukker og citronsaft. Dressingen skal tykne, tilsæt evt. mere citronsaft, hvis behov.
Servering: Anret salaten på et fad med asparges, kammuslinger og radiser. Dryp dressingen over, og krydr med salt og peber. Servér straks med med surdejsbrød.

Salat med grillede kammuslinger og mormordressing.
Foto: Colombus Leth
Tip: Kammuslinger er super gode på grillen. Vær obs på, at de skal have høj varme og gerne må være knapt tilberedt i midten. Så smager de allerbedst.
Artiklen blev udgivet i SØNDAG uge 28/2025, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs mere om:
Udvalgt indhold

Nogle dage tænker jeg, om mit liv ville se anderledes ud, hvis jeg blev medicineret. Men jeg er nervøs

Skilsmissen udløste en "total livskrise" for Tina. Så fik hun en god idé
