Mad

Multe med blomkål og citronsalat

Ugens fredagsopskrift er multe med blomkål og citronsalat. Få opskriften her







Multen er en skøn spisefisk. Men vælg, hvad de har hos fiskehandleren. F.eks. passer tilbehøret også godt til kuller eller makrel.

300 g kartofler
²⁄3 blomkål
1 spsk. smør
1 dl lunet mælk
salt

ENDVIDERE:
400 g multe i filet, uden skæl
olie til stegning
salt
1 citron
1 spsk. honning
1 håndfuld plukket mynte
3 spsk. olivenolie
¹⁄3 blomkål
salt

Skyl eller skrub kartoflerne, og del blomkålen i buketter. Kog kartofler og ²⁄3 blomkål møre i usaltet vand. Dræn vandet fra, og mós grøntsagerne groft med et piskeris. Tilsæt smør og mælk, og rør mosen sammen - den må gerne være rustik. Smag til med salt.
Tjek multen for ben og skæl. Del fisken i 2-4 pæne stykker, og rids skindet med en skarp kniv. Steg den med skindsiden nedad i lidt olie på en varm pande. Steg den næsten færdig på skindsiden ved middelvarme (hold øje med skindet). Tag panden af varmen; vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt.
Skær skrællen af citronen også det hvide. Skær citronen i tynde skiver, og rør honning, mynte og olie forsigtigt med citronskiverne. Del den rå blomkål i små buketter, og vend den med citronen.
Servér fisken med mos og citronsalat.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER


MandagTirsdagOnsdagTorsdag