Sund og mumset tømmermændsmad - få her råd og opskrifter
Mad

Sund og mumset mad mod tømmermænd

21. december 2023
Olivia Zypikoff
Foto: Aller Media
Vi længes ofte efter saltet mad, såsom pizza og burger, som kan være fristende, men de bidrager ikke positivt til dine tømmermænd; udskift det usunde med det sunde. Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du kan lindre tømmermænd på en sund måde.

Hvordan undgår du tømmermænd?

Vi tager sjældent sorgerne på forskud, så når vi vågner efter en sjov aften, så er skaden sket. Hovedet dunker og maven er svært utilfreds.

Fyld maven med sund og mumset mad, der kan hjælpe din flittige lever og genopfylde de vitaminer og mineraler, der er gået tabt ved at nippe til din G&T eller tre.

Sund og mumset tømmermændsmad - få her råd og opskrifter

Inspiration til tømmermændsmad

Banan

Spis en banan. Alkohol blokerer nemlig produktionen af et hormon, der hjælper din krop med at holde på vand, hvilket fører til dehydrering og tab af elektrolytter som kalium og natrium. Bananer har et højt indhold af kalium og kan hjælpe med at genopbygge de tabte elektrolytter.

Havregryn

Havregryn indeholder komplekse kulhydrater, der giver en langsom og stabil frigivelse af sukker, hvilket afværger tømmermænds-trætheden og giver dig energi.

Avocadotoast

Kulhydrater er en afgørende del af at kurere tømmermænd, og dem kan du få fra ristet brød. Det giver den nødvendige energi til din tømmermændsplagede krop og dit hoved. Vores favorit er en simpel ristet toast med moset avocado for en sundere mulighed.

Suppe med kylling

Denne ret er en vinder mod forkølelse og influenza, men fungerer også mod tømmermænd. Ifølge en undersøgelse fra Iowa State University, er kyllingesuppe og kyllingebouillon mere effektive til at genhydrere end vand. Få her en velsmagende opskrift på en sund og nærende kyllingesuppe:

Sweet potato

Skift pomfritterne ud med søde kartofler. De er nemlig fyldt med vitamin A, som er nyttige til at bekæmpe betændelse og berolige dit immunsystem. Søde kartofler er samtidig en velsmagende kilde til magnesium, som hjælper kroppen med at nedbryde alkoholen og udskille den fra din krop.

Tærte med æg og grønt

Tærte med æg og grønt er en ideel tømmermændskur. Æggene giver protein og energi, mens grøntsagerne tilfører antioxidanter og hjælper med hydrering. En simpel, velsmagende ret til at bekæmpe dagen-derpå-ubehag. Prøv den næste gang, du har brug for at komme dig efter en festlig aften!

Smoothie

En frisk smoothie kan hjælpe med at genoplive dig og tilføre vigtige vitaminer og mineraler. Blåbær indeholder C-vitamin, som kan styrke immunforsvaret og lindre symptomer som træthed og hovedpine, der ofte følger med tømmermænd Prøv denne eksotiske blåbærsmoothie:

Kokosvand

Kokosvand er en god kilde til hydrering og indeholder elektrolytter, der kan hjælpe med at genopbygge din væskebalance. Det vigtigste er at drikke masser af væske, uanset om det er vand, kokosvand eller andre hydrerende drikkevarer, for at genopbygge kroppens væskebalance.

Ikke mere alkohol

Prøv at undgå "reparationsbajeren," da alkohol ikke er løsningen på tømmermænd. Følg i stedet disse råd og spis nærende mad for at komme dig hurtigere og føle dig bedre tilpas efter en aften med fest og sjov.

Er du alligevel til greasy tømmermændsmad?

Vi har samlet vores bedste bud på de bedste burgere og pragtfulde pizzaer. Find opskrifterne her!

Læs også