Appelsinmarmelade
Desserter

Appelsinmarmelade

9. april 2024
Line Frier
Opskrift: Denne appelsinmarmelade giver julen varme og glød - og så ser den tilmed smuk ud

INGREDIENSER

  • 4 øko-appelsiner
  • 2½ dl vand
  • 4½ dl sukker
  • 1 kanelstang
  • 5-10 nelliker
  • ¼ tsk citronsyre
  • Atamon

Fremgangsmåde

  1. Skyl appelsinerne og skær enderne af. Halvér dem på langs og skær dem i papirtynde skiver.
  2. Læg dem i en gryde, hæld kogende vand over og lad dem trække i et par timer.
  3. Kog appelsinskiverne i gryden i ca. 30 min. Lad appelsinerne køle af og sæt gryden i køleskabet natten over.
  4. Kog igen appelsinskiverne op - denne gang med sukker, kanel-stang og nelliker.
  5. Skru ned for varmen og lad det simre uden låg i 45 min.
  6. Tag gryden af varmen, tilsæt citronsyre og lad marmeladen køle af.
  7. Skyl 1-2 marmeladeglas - eller som her tomme sennepsglas - i Atamon og vand og hæld marmeladen i.
  8. Opbevares i køleskabet i en op til 3 uger evt. med kanelstangen og nellikerne i.

Se flere opskrifter på marmelade og syltetøj her.

Læs også