
Desserter
Hjemmelavet is med jordbær og hyldeblomst
9. juni 2017af
: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft.
En skøn hjemmelavet is med jordbær og hyldeblomst, hvor fløde er skiftet ud med græsk yoghurt, som giver den en lækker cremet konsistens, men med færre kalorier og mindre fedt.
Hjemmelavet is med jordbær og hyldeblomst
(4 pers.)
Tid: 15 min. + indfrysning, 2-3 timer
Ingredienser
1 dl sukker
½ stang vanilje
400 g friske eller frosne jordbær
1 dl koncentreret
hyldeblomstdrik
250 g græsk yoghurt 2 %
500 g friske jordbær
Prøv også opskriften på hjemmelavet is med rabarberFremgangsmåde
Bland sukker og vaniljekorn.
Blend jordbær, hyldeblomst, yoghurt og halvdelen af vaniljesukkeret, til bærrene er helt findelte.
Har du en ismaskine, så frys isen, til den har konsistens som softice og sæt den i fryseren indtil servering. Sæt alternativt massen i fryseren og frys den ind under jævnlig omrøring. Lad den evt. stå lidt på køkkenbordet inden du anretter den.
Nip og skyl jordbærrene, skær dem i mindre stykker og drys med vaniljesukker.
Fordel bærrene i fire skåle og læg iskugler ovenpå.
Energi pr. portion: 285 kcal. Fordelt på: fedt 8 %, protein 10 %, kulhydrat 82 %