tiramisu
Desserter

Tiramisu med friske figner

17. juli 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Lag på lag af cremet lækkerhed og intens kaffesmag. Tiramisu har det hele!. Her får du opskriften på tiramisu med friske figner

Tiramisu med friske figner

Tid: 30 minutter. Hviletid på køl: Mindst 6 timer Antal personer: 6    DET SKAL DU BRUGE 1 dl stærk, friskbrygget kaffe (kold) ½ dl Amaretto 2 spsk. kakaopulver 25 ladyfingers   MASCARPONECREME 3 æg ½ dl ahornsirup 500 g mascarpone 1 sprøjtepose med stor, rund tylle   TIL SERVERING 3 friske figner   PRØV OGSÅ: Tiramisu med hvid chokolade og jordbær  

Opskrift - sådan laver du tiramisu med friske figner

  1. MASCARPONECREME: Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne stive med elpisker i en skål. Pisk æggeblommer og ahornsirup sammen med elpiskeren i en anden skål, til du får en luftig og næsten hvid masse. Rør mascarpone i æggeblommemassen med en ske, og vend til sidst de piskede hvider i, så du får en jævn og luftig creme. Fyld cremen i en sprøjtepose.   2. Bland kold kaffe og amaretto i en skål. Dæk bunden i 6 glas med mascarponecreme fra sprøjteposen. Drys med lidt sigtet kakaopulver. Del hver ladyfinger i 2, og dyp dem, 1 ad gangen, i kaffeblandingen. Læg 1 lag ladyfingers oven på cremen i glasset. Læg endnu 1 lag mascarponecreme i glassene, og fortsæt med at lave lag i denne rækkefølge, til glassene er fyldte. Dæk glassene med husholdningsfilm, og sæt dem på køl i mindst 6 timer.   3. SERVERING: Pynt desserterne med skiver af friske figner inden servering.