Panna cotta med bærcoulis
Desserter

Panna cotta med bærcoulis

4. december 2023
af Redaktionen
En italiensk klassiker, der med sin søde og syrlige kombination, passer perfekt til enhver anledning!
Tid i alt 20 min

Det skal du bruge

  • 3 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 6 dl piskefløde
  • 80 g sukker

Bærcoulis

  • 2 blade husblas
  • 250 g blandede bær, evt. frost
  • 3 spsk sukker
  • 2 spsk citronsaft

Pynt

  • 150 g friske bær, evt. blåbær, hindbær, brombær

Sådan laver du panna cotta i glas med bærcoulis

  1. Læg 3 blade husblas i koldt vand.
  2. Halvér vaniljestangen og skrab kernerne ud.
  3. Kog fløden op med 80 g sukker, vaniljekorn og -bælg. Lad det koge i et par min. under omrøring.
  4. Tag gryden af varmen, pres husblassen for væde og smelt bladene i den varme fløde under omrøring.
  5. Lad flødeblandingen køle af på køkkenbordet og fordel cremen i 4 glas.
  6. Sæt dem i køleskabet i 4-6 timer, så de stivner.
  7. Bærcoulis: Læg 2 blade husblas i koldt vand.
  8. Tø bærrene op og kog dem med 3 spsk sukker og 2 spsk citronsaft i 5 min.
  9. Pres blandingen igennem en sigte, så saften opsamles i en skål. Gem evt. bærrene til senere.
  10. Pres husblassen for væde og smelt den i den varme bærsaft under omrøring.
  11. Lad det køle af på køkkenbordet i ca. 30 min., inden saften hældes over den stivnede panna cotta.
  12. Pynt: Pynt med friske bær og sæt glassene tilbage på køl i 3 timer, så coulisen med de friske bær stivner - det tager et par timer. Kom dem i en kold køletaske og tag dem med ud på picnic.

Inspiration til andre desserter i glas

Læs også