Æbletrifli med bagte æbler
Desserter

Æbletrifli med bagte æbler

21. maj 2019
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Lag på lag af lutter godhed. De bagte æbler bringer både sødme, syre og fylde til denne herlighed af en dessert
20 min4 personer

Det skal du bruge

  • 6 syrlige æbler
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. stødt kanel

Vaniljecreme

  • 4 æggeblommer
  • 2 spsk. sukker
  • ½ vaniljestang
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk

Servering

  • 2½ dl piskefløde
  • 24 makroner

Sådan laver du æbletrifli med bagte æbler

  1. Tænd ovnen på 200°. Skyl æblerne, fjern kernehuset, behold skrællen på, og skær æblerne i grove tern.
  2. Vend æbleternene med sukker og kanel, og bag dem i ovnen i 20 minutter.
  3. Vaniljecreme: Pisk æggeblommerne luftige sammen med sukker og vaniljekorn.
  4. Bring fløde og sødmælk i kog i en lille gryde, og hæld det i æggemassen i en tynd stråle, mens du pisker.
  5. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den forsigtigt op, til den er tyknet let. Lad cremen køle af.
  6. Servering: Pisk fløden til let skum. Læg lag af bagte æbler, makroner og vaniljecreme i en skål, og top med flødeskum.

TIP: Lad endelig skrællen blive på æblerne. Den holder på formerne, mens æblerne bliver bagt, og sørger for et dejligt bid.

Inspiration til andre desserter i glas

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også