Æbletrifli med bagte æbler
Desserter

Æbletrifli med bagte æbler

af Timm Vladimir 21. maj 2019
Foto: Columbus Leth
Lag på lag af lutter godhed. De bagte æbler bringer både sødme, syre og fylde til denne herlighed af en dessert. Her får du opskriften på æbletrifli med bagte æbler
20 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 6 syrlige æbler
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. stødt kanel

VANILJECREME

  • 4 æggeblommer
  • 2 spsk. sukker
  • ½ vaniljestang
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk

TIL SERVERING

  • 2½ dl piskefløde
  • 24 makroner

Opskrift - sådan laver du æbletrifli med bagte æbler

  1. Tænd ovnen på 200°. Skyl æblerne, fjern kernehuset, behold skrællen på, og skær æblerne i grove tern. Vend æbleternene med sukker og kanel, og bag dem i ovnen i 20 minutter.   2. VANILJECREME: Pisk æggeblommerne luftige sammen med sukker og vaniljekorn. Bring fløde og sødmælk i kog i en lille gryde, og hæld det i æggemassen i en tynd stråle, mens du pisker. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den forsigtigt op, til den er tyknet let. Lad cremen køle af.   3. SERVERING: Pisk fløden til let skum. Læg lag af bagte æbler, makroner og vaniljecreme i en skål, og top med flødeskum.   TIP: Lad endelig skrællen blive på æblerne. Den holder på formerne, mens æblerne bliver bagt, og sørger for et dejligt bid.   PRØV OGSÅ: Blommetrifli med vaniljecreme  

Læs også