Lars Ranek
Desserter

Chokolademousse classic

Hvis du er lige så skør med chokolademousse, som jeg er, så prøv denne klassiske chokolademousse. Den er let og luftig og smelter på tungen

Chokolademousse til 10 personer

Ingredienser
200 g mørk chokolade 70 %
50 g blødt smør
9 æggehvider,
evt. pasteuriserede
125 g sukker
6 æggeblommer, evt. pasteuriserede

Pynt:
50 g hakket mørk chokolade

Opskrift - Sådan laver du chokolademousse

1.Smelt chokolade og smør over et vandbad. Pisk æggehviderne skummende; tilsæt 1 spsk. sukker, og pisk dem helt stive. Tilsæt så resten af sukkeret langsomt, mens du pisker ved høj hastighed. Vend æggeblommerne i, lidt ad gangen, i chokolademassen, og rør til en ensartet masse.

2. Kom derefter ¹⁄₃ af hviderne i chokolademassen, og bland det hurtigt med en dejskraber ved at vende fra midten og ud mod skålens sider, samtidig med at skålen drejes. Tilsæt resten af hviderne. Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.

3. Hæld moussen i portionsglas eller kopper, og sæt dem tildækket i køleskabet. Drys med chokolade – og NYD!

Prøv også: Chokolademousse med nødder, ananas og pærer i karamelsauce