Desserter
7. juli 2021

Chokolademousse classic

Hvis du er lige så skør med chokolademousse, som vi er, så prøv denne klassiske chokolademousse. Den er let, luftig og smelter på tungen!
Af: Camilla Zarah Lawes
chokolademousse opskrift

Foto: Lars Ranek

Hvis du er lige så skør med chokolademousse, som vi er, så prøv denne klassiske chokolademousse. Den er let, luftig og smelter på tungen!
10 stk
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 200 g mørk chokolade 70 %
  • 50 g blødt smør
  • 9 æggehvider, evt. pasteuriserede
  • 125 g sukker
  • 6 æggeblommer, evt. pasteuriserede

Pynt

  • 50 g hakket mørk chokolade
Annonce

Sådan laver du chokolademousse

  1. Smelt chokolade og smør over et vandbad.
  2. Pisk æggehviderne skummende; tilsæt 1 spsk. sukker, og pisk dem helt stive. Tilsæt så resten af sukkeret langsomt, mens du pisker ved høj hastighed.
  3. Vend æggeblommerne i, lidt ad gangen, i chokolademassen, og rør til en ensartet masse.
  4. Kom derefter ¹⁄₃ af hviderne i chokolademassen, og bland det hurtigt med en dejskraber ved at vende fra midten og ud mod skålens sider, samtidig med at skålen drejes.
  5. Tilsæt resten af hviderne. Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.
  6. Hæld moussen i portionsglas eller kopper, og sæt dem tildækket i køleskabet.
  7. Pynt: Drys med chokolade – og NYD!

Inspiration til andre desserter i glas

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.