Hovedretter

Jordskokkesuppe med æblevinaigrette

Ugens mandagsopskrift er jordskokkesuppe med æblevinaigrette. Få opskriften her

400 g jordskokker
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
lidt olie til stegning
2 dl hvidvin
2 dl vand
1 lille bundt timian
lidt kødsnor
½ liter sødmælk
salt og hvid peber
ENDVIDERE:
2 tsk. flydende honning
2 spsk. æbleeddike
3-4 spsk. god olivenolie, f.eks. Monello
1 skalotteløg, finthakket
½ æble i små terninger
1 håndfuld dild, hakket
TILBEHØR:
groft brød
Skrub eller skræl jordskokkerne, og skær dem i terninger. Sautér jordskokker, løg og hvidløg i lidt olie i en varm stor gryde. De må gerne sautere i 6-8 minutter, men uden at de tager farve. Hæld vin på, og lad den reducere til ca. halvdelen. Tilsæt vand, bind lidt snor om timianen, kom den i gryden, og lad suppen koge under låg i 20-25 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Tjek undervejs, om de mangler lidt væde.
Tag timianen op, tilsæt mælk, og kog suppen op. Blend suppen med en stavblender, og smag den til med salt og hvid peber.
Rør imens honning, eddike og olie sammen. Tilsæt løg, æble og dild.
Anret suppen i store, varme, dybe tallerkener, og top med æblevinaigrette.
Giv groft brød til.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Læs mere om: