Hovedretter

Frikadeller med lun rødbedesalat

Ugens torsdagsopskrift er frikadeller med lun rødbedesalat. Få opskriften her

700 g rødbeder, skrællede
2 spsk. olivenolie
salt
2-3 spsk. citronsaft
100 g fetaost
50 g ristede pinjekerner
½ bundt basilikum, plukket
ENDVIDERE:
400 g hakket grise-
og oksekød
salt og peber
1 lille løg, revet
2 spsk. rasp
2 spsk. mælk
1 æg
olie til stegning
TILBEHØR:
evt. groft brød
Skær rødbederne i både, og vend dem med olie, salt og citronsaft. Kom dem i et ovnfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 30 minutter, eller til de er møre med dejligt bid i. Vend de varme rødbeder med fetaost, pinjekerner og basilikum lige inden servering.
Rør imens kødet med salt og peber, løg, rasp og mælk. Rør til sidst ægget i. Form frikadeller, og steg dem i olie på en varm pande.
Servér straks frikadeller og rødbedesalat. Giv evt. brød til.
Opskriften er til 2 personer

Læs mere om: