Gazpacho er en rigtig hverdagsopskrift fyldt med skøn middelhavsvarme. Her får du opskriften på gazpacho med hvidløgscroutoner
4 personer
INGREDIENSER
8 modne tomater (700 g)
1 lille løg
3 fed hvidløg
1 agurk
1 rød eller gul peberfrugt
2 skiver lyst brød
2 spsk. lys vineddike
1-2 dl koldt vand
1-2 dl tomatjuice
salt og friskkværnet peber
HVIDLØGSCROUTONER
4 skiver lyst brød
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk. groft salt
TOPPING
½ agurk
1 rød peberfrugt
2 stilke bladselleri
I Spanien er denne friske, iskolde tomatsuppe lavet på rå grøntsager en populær sommerret.
Nem og lækker gazpacho
Skær et kryds i toppen af tomaterne. Bring en gryde med vand i kog, og kog dem i 1-2 minutter. Tag dem straks op, og træk skindet af. Halvér dem, og fjern kernerne. Pil og hak løg og hvidløg groft. Skær agurk og peberfrugt i store stykker. Skær skorperne af brødet, og riv det i mindre stykker. Kom det hele i en blender sammen med eddike og 1 dl koldt vand, og blend godt. Justér smag og tykkelse med tomatjuice, salt og peber og evt. mere vand. Stil den på køl 1-2 timer.
Hvidløgscroutoner: Skær skorpen af brødet, og skær brødet i små tern. Rist dem på en pande i 1-2 minutter. Bland olie og presset hvidløg, og hæld det over. Rist videre, til brødet er lysebrunt på alle sider.
Topping: Skær grøntsagerne i små tern, og servér dem til suppen i små skåle sammen med croutoner.