Mangia
Mad

Få masser af vin og napolitansk mad på ny restaurant på Gammel Kongevej

17. juni 2024
Af Thomas Balslev
Foto: Mangia Foto: Magnus Omme
Bar Amore åbner på fredag. Fokus vil være på det napolitanske køkken og på italienske og franske vine. Rigtig meget vin.

Man kan vel snart spise lige så god italiensk mad i København, som man kan i enhver italiensk by af samme størrelse. Nogen burde lave en optælling. For det bugner ganske enkelt af barer og restauranter, som serverer rigtig god pasta.

På fredag føjes endnu en italiener til rækken, når Bar Amore slår dørene op på Gammel Kongevej.

Det er restauratørduoen, Philip Skovgaard og Lea Parkins, fra velrenommerede steder som Mangia, Circolo, Bar la Una og Bevi Bevi, der nu giver københavnerne endnu en mulighed for at spise pasta og drikke vin i smukke rammer.

Bar Amore ligger faktisk i nabolokalerne til Circolo – hvor der tidligere lå en cykelsmed – og kommer til at dele køkken og opvask med den toscanske restaurant.

Maden vil dog være anderledes med fokus på napolitanske retter, hvilket betyder store ovnbagte fisk, blåmuslinger, antipasti, chiliolier, hvidløg og selvfølgelig masser af pasta. Inspireret af den parisiske måde at gå og spise på, vil der dog ikke være nogen hovedretter at finde på menuen, lyder det fra ejerne, der håber på, at stemningen bliver mere loose på den nye restaurant.

Vinen skulle gerne udgøre halvdelen af oplevelsen på Bar Amore, og den er fortrinsvis importeret fra naturlige producenter i Italien og Frankrig. For et glas starter prisen på 70-80 kroner og 300 kroner for en flaske.

Restauranten er ud over individuelle borde indrettet med et barområde med plads til 18 gæster, der kan sidde overfor det åbne køkken, hvor ejerne forventer, at der kommer run på.

Bar Amore. Gl. Kongevej 74D, 1850 Frederiksberg C, åbner fredag 14. juni.

Denne artikel blev første gang bragt af Heartbeats, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs også