Drikke

Krydret æblecider

af Lone Kjær 17. april 2013
Æblecider - lavet af æblemost og calvados

TID ca. 10 min.Cider er oprindelig en gæret æblemost, som er basis for æblebrændevinen calvados. Her er det lidt omvendt, for jeg varmer en god æblemost med krydderier og tilsætter efterfølgende calvados. Drikken smager himmelsk og luner både krop og sjæl.1 liter god æblemost4 kanelstænger4 stjerneanis1 spsk friskrevet ingefær1 dl calvados1 æble1. Kom æblemost, kanelstænger, stjerneanis og ingefær i en gryde og varm op til kogepunktet.2. Tag gryden af varmen og tilsæt calvados. Skær æblet i skiver og fordel dem i glassene. Hæld krydret æble-»cider« over og servér straks.Energi pr. person 190 kcal.Fordelt på: protein 1%,kulhydrat 68%, fedt 1%,alkohol 30%TIP: Calvados kan selvfølgelig undlades, hvis man ønsker en børnevenlig drik uden alkohol.