asparges salat
Mad

Aspargessalat med sesamdressing

28. juni 2021
af Lone Kjær
Foto: Bjørn Jakobsen
Grønne og hvide danske asparges er en sjælden luksus, for de fleste asparges kommer efterhånden fra Sydeuropa, selv i højsæsonen. Denne salat er egentlig ret enkel, men dressingen gør den til noget helt særligt.
4 personer
Tid i alt 15 min

Det skal du bruge

  • 250 g grønne asparges
  • 1 bakke blandede salatblade (fx mesclun eller napolitanamix)

Sesamdressing

  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 spsk tahin
  • 1 spsk citronsaft
  • 2-3 spsk koldt vand
  • 1 tsk sesamolie

Tilbehør

  • 4 skiver ristet brød, 300 g

Opskrift - sådan laver du aspargessalat med sesamdressing

  1. Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande, hæld dem ud på en tallerken og lad dem afkøle.
  2. Blend tahin med citronsaft og lidt af vandet. Spæd til med mere vand, til dressingen er flydende, men stadig tyk. Smag til med sesamolie, salt og peber.
  3. Skyl de grønne asparges og knæk den nederste, træede ende af. Damp de grønne asparges i 1 minut i letsaltet vand og skær dem i snitter.
  4. Skyl salaten og slyng den tør. Fordel salat og asparges på tallerkener og dryp dressingen over. Drys med sesamfrø og server med ristet brød.

TIP:
Tahin er en smørbar pasta, som består af ristede og malede sesamfrø og lidt salt. Konsistensen er cremet, og pastaen smørbar. Den kan fx købes økologisk i glas fra Urtekram i velassorterede supermarkeder eller i helsekostforretninger.

Prøv også denne opskrift på torsk med urtecrust og lun gulerodssalat

Læs også