Aftensmad

Tzatziki, kyllingespyd og græsk salat

27. juni 2011
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er kyllingespyd med tzatziki og græsk salat. Få opskriften her

Kyllingespyd, tzatziki og salat til to personer. Super hverdagsmad.

Kyllingspyd:

2 kyllingebrysterlidt olivenolie1 tsk. revet citronskalsalt6 spyd (læg dem i blødfør grilning) 

Tzatziki:

½ agurk1 tsk. groft salt½ fed hvidløg, presset100 g drænet yoghurt1 lille håndfuld mynte, hakket1-2 spsk. olivenolie 

Salat:

1 romainesalat, groftstrimlet3 tomater i både1 grøn peberfrugt i strimler100 g sorte oliven1 håndfuld plukket oreganolidt olivenolielidt citronsaftsalt og peber 

Tilbehør:

Groft brød 

Sådan laver du tzatziki:

Skær kyllingebrysterne i tre aflange stykker hver; vend med lidt olie, citronskal og salt. Sæt kødet på spyd, og gril spyddene på en varm grill eller grillpande.Riv imens agurken; kom den i en si, og drys med salt. Rør hvidløg, yoghurt og mynte sammen, og smag til med olivenolie. Lad din tzatziki trække, mens kyllingen steger og du tilbereder salaten.Pres væden af agurkerne, og kom dem i din tzatziki.Vend romaine, tomater, peberfrugt, oliven og oregano sammen. Dryp med olie og citronsaft, og krydr med salt og peber.Servér kyllingespyd med tzatziki, salat og brød.

TIP: Gem din tzatziki i køleskabet. Den er også god dagen efter!