Aftensmad

Lynstegt svinekød med stegte ris og thaiomelet

af Mai Knauer 12. januar 2015
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er hverdagsretter på nye måder. Her får du opskriften på lynstegt svinekød med stegte ris og thaiomelet

Lynstegt svinekød med stegte ris og thaiomelet til 4 personer

En eksotisk version af biksemad, hvor du nemt kan få brugt dine rester.

INGREDIENSER 300 g ris 2 fed hvidløg 1½ cm frisk ingefær 1 løg olivenolie til stegning 2 tsk. karry 1 tsk. sort chilipasta 300 g svinekød i strimler 1 gulerod 10 sukkerærter 1-2 spsk. fiskesauce   THAIOMELET 1 æg 2 spsk. piskefløde 1 tsk. fiskesauce ½ tsk. sambal oelek olivenolie til stegning   TIL SERVERING 1 bundt frisk koriander  

Opskrift - sådan laver du lynstegt svinekød med stegte ris og thaiomelet

  1. Kog risene efter anvisning på pakken. Pil hvidløg, og hak dem fint. Skræl ingefærstykket, og riv det. Pil løget, og hak det fint. Varm olie op i en wok, og steg karry og chilipasta i ca. 1 minut. Steg hvidløg og svinekød, til kødet er gennemstegt. Tilsæt de kogte ris og evt. lidt mere olie. Steg videre under omrøring. Skræl guleroden, og skær den i tynde strimler. Skyl sukkerærterne, og skær dem i strimler på langs. Lad grøntsagerne stege med i wokken, og smag til med fiskesauce.   2. Thaiomelet: Pisk alle in gredienserne sammen. Hæld æggemassen på en varm pande med olie, og steg den på begge sider, til den er gylden. Skær omeletten i strimler. Vend omeletten i risretten, og drys med koriander.  

UGENS ANDRE OPSKIFTER

Thaikylling i kokosmælk med nudler – Få opskriften her

Indisk torskeret med krydret sauce – Få opskriften her

Marokkansk harirasuppe med lam – Få opskriften her

Marineret oksekød med grøntsager og ris – Få opskriften her