Aftensmad

Linsesalat med grillet peberfrugt

af Louisa Lorang 29. november 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er linsesalat med grillet peberfrugt. Få opskriften her

Du behøver ikke brød til denne ret, der står fint som en selvstændig ret. Brødet er bare godt til at svuppe lidt af dressingen op med.2 røde peberfrugter1 gul peberfrugt4 spsk. balsamicoeddike4 spsk. olivenoliesalt1½ dl belugalinser100 g stærk, fast chorizolidt olie til stegning1 rødløg i tynde skiver2 håndfulde bredbladet persille, hakketsalt100 g blød gedeostTILBEHØR:evt. groft brødLæg peberfrugterne direkte ind i dit gasblus, eller læg dem på en bageplade i en super varm ovn under grillen. Lad dem grille næsten helt sorte, kom dem i en frysepose, luk posen, og lad dem køle en smule. Tag peberfrugterne ud, flæk dem, og fjern frøene. Pil skindet af dem, og skær det rene peberfrugtkød i grove både. Vend peberfrugterne i eddike og olie, og krydr dem med salt.Skyl imens linserne, og kog dem møre i usaltet vand i ca. 15-20 minutter. Lad linserne dryppe af. Skær pølsen i skiver, og rist dem i lidt olie på en varm pande.Vend de lune linser med peberfrugter og dressingen, de ligger i, rødløg og persille, og anret salaten toppet med chorizo og gedeost. Servér straks med eller uden brød tilOpskriften er til 2 personerTIP: Man kan købe ganske udmærkede grillede peberfrugter i olie. Dem kan du bruge, hvis tiden er knap. Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Fredag