Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Horoskoper

Sådan er stjernetegnet Stenbukken

5. maj 2021
af Maja Nygaard Bruun
Illustration: Gry Futtrup Rasmussen. Foto: TV-desk
Stjernetegnet stenbuk (capricorn) er i sandhed som en bjergged – viljestærk og målrettet. Stenbukken ved, at vejen til toppen af bjerget er lang og kræver hårdt arbejde, men den giver ikke op. Astrolog Louise Bunnage gør dig her klogere på Stenbukken som stjernetegn.

Stenbukken (capricorn) i stjernetegn

Stenbukkens stjernetegn er kendetegnet ved at være ambitiøs men også jordnær og hårdtarbejdende. Stenbukkens latinske navn er capricorn, og det er det tiende stjernetegn i dyrekredsen. Er du født mellem den 21. december og den 19. januar, er du Stenbuk i stjernetegn.

Stenbukken er et jordtegn, som passer godt sammen med de to øvrige jordtegn, Tyren og Jomfruen. Jordtegnene går også godt i spænd med vandtegn, som er Fisken, Krebsen og Skorpionen.

Hvis du selv er stjernetegnet Stenbuk eller måske har en nær ven, familiemedlem eller partner, som er Stenbuk, kan du blive meget klogere på stjernetegnet her. Find også Stenbukkens horoskoper nederst i artiklen.

I videoen ovenfor kan du blive klogere på stjernetegnet Stenbukken på under to minutter.

Hvordan er Stenbukken som stjernetegn?

Stenbukken er det viljestærke stjernetegn, der arbejder hårdt og målrettet for at nå toppen af bjerget. Stjernetegnet Stenbuk er ofte tålmodigt, ogden bevæger sig sikkert og roligt mod sit mål.

Stenbukken har ry for at gå efter toppen i mere end en forstand. Den drømmer om at opnå en ydre succes, status og autoritet. Og det opnår Stenbukken da også ofte. Stenbukken er indbegrebet af selvdisciplin, og den vil til enhver tid gennemføre det, den har sat sig for, uanset det pres, der måtte være fra andre sider.I stedet for at måle sig op mod såkaldt succes eller fiasko, er Stenbukkens mål i virkeligheden at opnå anerkendelse indefra. Stenbukken bliver i sidste ende ikke lykkelig af en fin titel og et stort ansvar. Stenbukken finder sin sande styrke, når dens karrierevej og rolle udadtil afspejler dens personlige værdier og principper.

Stenbukkens svage sider

Det er ikke fordi Stenbukken nødvendigvis er følelseskold, men nærmere fordi den kan være kølig overfor sig selv ved at undertrykke sine følelser og behov. Stenbukken har viljestyrken til at modstå en fristelse, der giver en kortvarig tilfredsstillelse for at opnå noget, der er bedre på længere sigt.

Stenbukkens disciplin og selvkontrol kan få den til at virke en smule følelseskold.

Stenbukken kan også virke lidt kedelig, fordi den ofte har en seriøs og planlæggende tilgang til livet. Det har dog også positive effekter, idet Stenbukken ofte har styr på sine ting og er god til at tage ansvar. Det gør Stenbukken til den naturlige, respekterede leder på både arbejdspladsen og i relationer.

For Stenbukken er integritet og kvalitet vigtigere end nydelsens rus. Stenbukken står stærkest, når den anerkender sig selv som et helt menneske med følelser og behov.

Sådan er Stenbukken som partner

Måske er du ikke selv Stenbuk, men har en Stenbuk tæt på dig i livet som partner, eller en du dater. Hvis du er nær med en mand eller kvinde, der er Stenbuk i stjernetegn, kan du lære om, hvordan de er i relationer her.

Stenbukken er yderst seriøs omkring alt, hvad den foretager sig. Den kan være svær at få på krogen, fordi den skal være sikker på, at partneren er villig til at give den hele armen for at få forholdet til at fungere. Hvis du skal score en kvinde eller mand med stjernetegnet Stenbuk, skal du altså ikke spille kostbar og lege julelege men i stedet vise, at du er seriøs og ærlig omkring din interesse.

Men samtidig er Stenbukken loyal og besidder et enormt beskyttergen. Den giver altid gode råd på stribe, og er altid seriøs - mere end de fleste, og den gider ikke, at man spilder dens tid. Er manden eller kvinden i dit liv Stenbuk, kan det godt betale sig at kæmpe for og arbejde på forholdet, for du kan forvente at få det samme tilbage fra ham eller hende.

Astrolog Caritas Fischer beskriver Stenbukken som en person, der ikke vil gå ind i et forhold, medmindre den virkelig tror på, at der er fremtid i det. Til gengæld har den al tid i verden, så der er gode chancer for, at den ikke stikker af fra dig.

Stenbukken vil altså sætte pris på, at man mener det, hvis man kaster sin kærlighed efter den. Og til gengæld er den villig til at arbejde benhårdt og længe på at på forholdet til at fungere. Generelt er Stenbukke interesserede i at opbygge relationer langsomt. Den gider ikke bruge tid på noget overfladisk.

Stenbukken elsker, når personer i deres liv ved, hvad de vil med deres liv. Der er faktisk ikke noget, der tænder den mere af end folk med små visioner. Du kan godt forvente at indgå et forhold med en karrierekvinde eller -mand, når du dater Stenbukken.

Stenbuk i stjernetegn, månetegn eller ascendant

Denne artikel er ikke kun relevant for dig, der er Stenbuk i stjernetegn. Du kan også bruge den til at blive klogere på dig selv, hvis du for eksempel er Stenbuk i månetegn eller ascendant.

Horoskop for Stenbukken

Den velforberedte Stenbuk vil altid foretrække at vide, hvad der venter i fremtiden, så den kan planlægge efter det. Derfor kan Stenbukken få meget ud af altid at have et horoskop ved hånden.

Du kan altid finde horoskoper for Stenbukkens stjernetegn lige her. Få dagens, ugens, månedens og årets horoskop for Stenbukken.

Læs også