Kost & motion

Her er fordelene ved LCHF

Ifølge en undersøgelse lever hver fjerde svensker efter Low Carb High Fat principperne – nu er kosttrenden kommet til Danmark. FEMINA.dk har spurgt Jane Faerber, der netop har udgivet den første danske LCHF-kogebog, hvad fordelene ved LCHF er

Her er fordelene ved at spise efter LCHF konceptet

1) Man får en langt bedre appetitregulering og en langt bedre følelse af mæthed. Man er mæt i mange timer i forhold til, hvis man spiser en fedtfattig, kornrig kost. Man kan faktisk sagtens spise sig mæt og tilfreds ved bare at spise morgenmad, frokost og aftensmad.

2) Man har langt mindre sukkertrang, fordi man ikke har store udsving i blodsukkeret.

3) Mange oplever, at vægten pludselig går ned, på trods af at de føler sig mætte. Det vil sige, at folk oplever at tabe sig uden sult - og fremadrettet at vægten stabiliserer sig.

Læs også: Sådan spiser du LCHF

4) Mange oplever, at man bliver meget oppustet i maven af kornprodukter og mange kulhydrater, så noget af det første, folk egentlig fortæller om, er, at maven bliver fladere, og at der er en god følelse i maven.

5) Man sover bedre og tungere, fordi blodsukkeret er stabilt.

6) Så er der helbredsfordelene ved LCHF: man har ikke et konstant højt blodsukker, og er derfor mindre disponeret for at udvikle type 2 diabetes. Hvis man allerede ligger i risikogruppen eller måske allerede har udviklet det, så er der rigtig mange, der oplever, at de enten kan nedsætte deres insulindosis eller helt stoppe med at tage det.

7) Maden smager bedre. Da jeg var barn og ung, begyndte producenterne at tage fedtet ud af produkterne, og så stod man tilbage med produkter uden smag. LCHF kost smager af noget.

Læs også: "LCHF - den nye kosttrend"

8) Med LCHF vender man kroppen til at bruge fedt som brændstof i stedet for kulhydrater. Det har helt åbenlyse fordele - for eksempel, at man får en langt mere stabil energi, fordi man ikke løber tør for brændstof på samme måde. De fleste kroppe har jo lagre af fedt, som man kan hente energi fra, hvis man skulle løbe tør.

Læs mere om LCHF på Jane Faerbers blog www.madbanditten.dk

Læs mere om: