De bedste løbeapps
Træning og kost

Gode løbeapps til din træning: Kom i din bedste løbeform!

17. april 2023
af Redaktionen
Foto: Colourbox & Unsplash
Løbeapps er uundværlige til at tracke, hvor langt og hvor hurtigt du løber. Vi har i denne guide samlet nogle af de bedste løbeapps til at måle din distance og fart - eller hvis du vil løbe efter et program.

Trænger du til motivation på løbeturen, vil du dele dine løbeture med vennerne eller træne efter et løbeprogram?

Løbeapps er uundværlige, hvis du vil tracke din løbetræning, gøre din løbetur sjovere eller træne op til et større løb.

Vi har her samlet 5 af de bedste løbeapps - både til dig, der er begynder, og til dig, der har en fast løberutine.

5 gode løbeapps

Løbeapp til begynderen

"Couch to 5K" er en god løbeapp til dig, der lige er startet med at løbe. Som navnet indikerer guider appen dig fra sofaen til at kunne løbe fem kilometer.

Programmet er et klassisk begynderprogram, som veksler mellem gang og løb i 30 til 40 minutter ad gangen. Ifølge programmet vil du efter ni uger kunne løbe fem kilometer.

Når du løber får du stikord i ørene fra en virtuel "træner", der fortæller dig, hvornår du skal skifte tempo. I appen kan du også se din distance, tid og akutelt løbetempo.

En rigtig god løbeapp til nybegynderen, der gerne vil guides igennem et løbeprogram. Det eneste minus er, at appen ikke er tilpasset til dansk endnu.

Gratis løbeapp, der passer alle

"Nike+ Run Club"-appen har alt det, som enhver løber har brug for - og som en ekstra bonus, er appen gratis!

Du kan tracke din løbetur og gemme den i appen, så du kan se, om din tid forbedrer sig fra tur til tur.

Herudover kan du også se, hvilken rute du har løbet, og hvordan ruten kan blive forbedret på næste tur. Undervejs kan appen også give stikord i ørene, som du selv kan indstille efter enten distance eller tempi.

Gode løbeapps
Hvis du har et løbeur eller et Apple Watch, kan du også bruge de fleste apps derpå. Så behøver du ikke have telefonen med på løbeturen.
Foto: Unsplash

Som en nyhed har appen også et fleksibelt løbeprogram, der kan tilpasses alle niveauer. Når appen lærer dit løbemønster at kende, hvilke dage du løber, og hvor langt og hvor hurtigt du løber, kan den efterhånden justere dit program, så det hele tiden passer til dig.

En god løbeapp, som har lidt af det hele og er værd at prøve!

Løbeapp til den trænede løber

"21K Runner" er en løbeapp til den mere trænede løber, der i forvejen kan løbe længere distancer.

Med appen kan du træne op til et halvmarathon på 12 uger, hvis du i forvejen kan løbe ti kilometer. Programmet er bygget op med både korte og lange intervaller, og turene bliver længere og længere for hver gang. Undervejs får du medaljer for, hvor langt du er nået i løbeprogrammet.

Appen er meget simpel, og der er meget få funktioner at forholde sig til - måske lidt for få funktioner, da du ikke kan se dit løbetempo i appen.

Hvis du gerne vil have et godt løbeprogram til et halv marathon og en simpel app, så opfylder "21K Runner" dine ønsker.

Løbeapp, der giver motivation

"Strava" blev for alvor kendt, da den populære træningsapp "Endomondo" lukkede. Her er det særligt de sociale funktioner, der er populære i appen, hvor du nemt kan dele din træning med dine venner.

Så hvis du bliver motiveret af at konkurrere med dine venner - eller fremmede - så er Strava den perfekte app til dig.

Appen kan både bruges til løb og cykling, og har en del analysefunktioner til at tracke din træning. Du kan også få appen til at give dig stikord undervejs i din træning.

Det sociale - og sjoveste - element i appen er, at du på et kort kan se, hvilke strækninger dine venner eller fremmede har løbet. Når du løber samme strækning, kan du hele tiden følge med i, hvor hurtig du er i forhold til andre, der løber i samme kategori eller segment som dig.

Løbeapp til intervaltræning

"Interval timer"-appen kan både bruges til løbetræningen eller eksempelvis cirkeltræning. Appen har et simpelt design, og du kan nemt sammensætte en interval-løbetræning, der passer til dig.

Gode løbeapps
Hvis du ikke er vild med at løbe lange ture, kan intervaltræning med korte løb være en god træningsform.
Foto: Unsplash

I appen kan du både indstille antallet af intervalløb, længden på løbene, hvor meget intensitet, du skal løbe med, og hvor lange dine pauser skal være.

Appen giver dig stikord i ørene under løb, og du kan også have musik til at spille i baggrunden.

Som noget nyt kan appen også sammensætte en træning til dig ved hjælp af AI-teknologi.

Læs også